Ödemeler bugün başlıyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlara yönelik gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlanıldığını duyurdu. Pekcan, "Herkese hayırlı olsun, ocak ayını ödemeye başladık. bundan sonra da ocak-şubat-mart, üç ay bunları ödemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ve Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Sophie Wilmes başkanlığında gerçekleştirilen Türkiye-Belçika Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) II. Dönem Toplantısı'nın ardından JETCO protokolüne imza atıldı.

ESNAF VE SANATKARLARA YÖNELİK GELİR KAYBI DESTEĞİ ÖDEMELERİ BUGÜN BAŞLADI

Bakan Pekcan, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Salgından etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı destek ödemelerini ocak ayı içinde planladıklarını hatırlatan Pekcan, "Bizim ve Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinin karşılaştırılmasıyla mümkün olan en kısa zamanda ödemeleri yapacağımızı söylemiştim. Bugün itibarıyla gelir kaybı destek ödemelerine başlamış bulunuyoruz. Herkese hayırlı olsun, ocak ayını ödemeye başladık. bundan sonra da ocak-şubat-mart, üç ay bunları ödemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 Bakan Pekcan, Belçika'nın, ticari ve ekonomik yönden Türkiye için daima önemli ülkelerden biri olduğunu belirterek, ikili ticaret hacminin 6,6 milyar dolardan 2020 yılında 7,3 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Ödemeler bugün başlıyor ile ilgili etiketler Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı destek ödemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.