Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil!

Habertürk yazarı, tarihçi Murat Bardakçı, Üsküdar sahilinde bulunan Şemsipaşa Camii'nin sahil tarafına beton yol yapan İBB'yi eleştiren bir yazı kaleme aldı. Yazısında önce caminin bulunduğu yere dev kazıklar çakan İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ı hedef aldı. Sonra da tarihi yaya yolunun üzerine beton döken İBB'yi eleştirdi. İmamoğlu'nun adını ise hiç geçirmedi. Ancak Oda TV, İmamoğlu'ndan aldıklarının hakkını verip Bardakçı'yı almadığı maaşına zam istediği yalanıyla vurmaya kalkıştı.

Oda TV, bir gazeteci olarak tarihe olan hizmetleri ortada bulunan Murat Bardakçı'yı İBB'yi eleştiren bir yazısı dolayısı ile karalamaya kalkıştı. 

SuperHaber olarak "Saray'dan zam istiyor ama yazdığı hiç doğru değil" diye başlık atan Oda TV'nin bu haberinin doğru olmadığını söylemek istiyoruz. Aslında Oda TV'de bunu biliyor. Ancak Bardakçı'ya bir tek oradan vurursa İBB'nin yaptığını savunulabilir kılacağının da farkında. 

Önce sondan başlayalım.

Murat Bardakçı Habertürk'teki köşesinde, Üsküdar sahilinde bulunan Şemsipaşa Camii'nin sahil kesimine yaya yolu yapmak için beton dökülmesi ve üzerinden de çelik konstrüksiyon geçirilmesini eleştiriyor. 

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil!

Hatta, bu yolun yapılmasından çok öncesine Kadir Topbaş'ın İBB Başkanı olduğu dönem yapılmak istenen kazıklı sahil düzenlemesinin camiye zarar verdiği projeyi de hatırlatıyor. Üstelik isim de vererek. Caminin sahil kesiminden geçirilmek istenen kazıklı yoldan tepkiler üzerine vazgeçildiğini de hatırlatıyor. 

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil! - Resim : 2

YAZI DA İMAMOĞLU'NUN ADI GEÇMİYOR

Sonra da Mimar Sinan tarafından caminin sahil kesimine yapılan tarihi yolun üzerine İBB tarafından beton dökülüp yaya yolu yapılmasını eleştiriyor. Ve yazısının tek bir satırında bile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını geçirmiyor.

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil! - Resim : 3

Yani Oda TV'nin iddia ettiği gibi İmamoğlu'nu hedef almıyor. Hatta İBB'yi eleştirirken buna itiraz etmediği için Üsküdar Belediyesi ile Vakıflara da tepki gösteriyor. 

Yani Murat Bardakçı herhangi bir yere yaranmaya çalışmıyor. Doğru bildiğince eleştiri hakkını kullanıyor.

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil! - Resim : 4

Ama İmamoğlu tarafından fonlanan Oda TV adı geçmese de beslendiği İmamoğlu'na sahip çıkmak adına kaleme sarılıp Bardakçı'ya bir yalan üzerinden saldırıyor. 

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN MAAŞ ALMIYOR Kİ ZAM İSTESİN

Oda TV'nin iddiasına göre Murat Bardakçı bu yazıyı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi olarak aldığı maaşa zam istediği için yazıyor. Yani Oda TV'nin hesabına göre Bardakçı İBB'yi ve onların ifadesi ile Ekrem İmamoğlu'na zam istediği için hedef alıyor. 

Onların sorusu ile devam edelim. Peki gerçek ne? 

En yalın gerçek şu ki, Murat Bardakçı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi olduğu için ne Külliye'den ne de bakanlıktan herhahgi bir ücret almıyor. Doğal olarak da maaşına zam istemesi söz konusu bile değil. 

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil! - Resim : 5

PEKİ, ASIL GERÇEK NE? 

Bardakçı, İBB'nin Şemsi Paşa Camii'nin sahil tarafına beton yol yapılmasına tarihi özellikleri yok ettiği için karşı çıkıp, eleştiriyor. Oda TV ise Bardakçı adını geçirmese de haberde İBB Başkanı hedef alınmış gibi gösterip 'zam' istediğini üstü kapalı mesajla Ekrem İmamoğlu'na vermiş oluyor. 

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil! - Resim : 6

Peki Murat Bardakçı ne demişti:

“Üsküdar sahilinde bugünlerde hummalı bir tarih ve kültür cinayeti var: Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan’ın en zarif eserlerinden ve İstanbul’un en şık yalı-camilerinden olan 440 senelik Şemsipaşa’nın önündeki Sinan’ın yaptığı orijinal rıhtıma beton döktü.

Restorasyonun üzerinden 65 sene geçti ve dört asırlık cami denize doğru kıvrılmaya başlayınca 2008’de tekrar onarıma alındı ve tehlike ortadan kaldırıldı. Şemsipaşa ile bu defa, başında Kadir Topbaş’ın bulunduğu Büyükşehir Belediyesi, uğraşmaya başladı ve önünden yol geçirme hevesiyle 2016’da sahiline kazıklar çaktılar! Öyle bir çakma ki, şiddeti tâââ karşı sahilden, hattâ benim Teşvikiye’deki evimden bile işitiliyordu. Neticede o güzelim eserin temeli ve duvarları çatladı ama dört bir taraftan gelen protestolar üzerine bu çılgınlıktan vazgeçildi...

Mimar Sinan’ın yol ile deniz arasında bıraktığı orijinal mesafeyi değiştirmek onun sanatına saygısızlıktır, üstüne beton dökmek ise cürümdür ve şehir hastanelerinin yolunu yapmayan Belediye'nin Şemsi Paşa ısrarı tuhaf bir muammadır!"

Murat Bardakçı'nın yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz!

Oda TV'nin yazdığı hiç doğru değil! ile ilgili etiketler Murat Bardakçı İBB Üsküdar Oda tv Ekrenm İmamoğlu Şemsipaşa Camii kadir topbaş
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.