Oda TV engellendi mi? Siteye neden erişilemiyor?

MİT görevlisinin ifşası suçlaması ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da ifadeye çağrılmıştı. Son dakika gelişmesine göre Oda TV'ye bir süredir erişilemiyor. Bunun sebebinin BTK tarafından başsavcılığın idari tedbir kararı doğrultusunda erişim engeli getirilmesi olduğu ortaya çıktı. Oda TV'den yapılan açıklamada "haklarımızı sonuna kadar savunacağız" denildi.

Libya'da şehit edilen MİT görevlisinin cenazesi üzerinden ifşa edilmesi sonrası başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Haberle ilgili olarak daha önce Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı. 

Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma kapsamında Oda TV'nin internet sitesine BTK tarafından erişim engeli getirildi. 

Karar sonrası Türkiye'den ulaşılamamaya başlandı. 

Karar şöyle; 

"5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır"

Oda TV engellendi mi? Siteye neden erişilemiyor?

Karar sonrası Oda TV, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada 'Hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağız" denildi. 

İşte Oda TV'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamanın detayları. 

2007 yılında kurulan http://Odatv.com’a, BTK tarafından verilen idari tedbir kararı gereği erişim sağlanamamaktadır. Yayın hayatımızda ilk kez gerçekleşen bu duruma karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı okurlarımıza duyururuz.

Oda TV engellendi mi? Siteye neden erişilemiyor? - Resim : 2

Oda TV engellendi mi? Siteye neden erişilemiyor? - Resim : 3

Oda TV engellendi mi? Siteye neden erişilemiyor? ile ilgili etiketler BTK Oda tv erişim engeli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.