OBP kalkacak mı? 2021 Ortaöğretim başarı puanı kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandığı iddia edilen bir genelgede; okullardaki Ortaöğretim başarı puanı olan OBP’nin kaldırıldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Peki, OBP kalkacak mı?

Daha iyi bir üniversitede eğitim görmek adına YKS sınavına giren adaylar için büyük bir öneme sahip olan Ortaöğretim başarı puanının, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bir genelgede kaldırıldığı iddia edildi. Peki, Ortaöğretim başarı puanı kalktı mı?

OBP Puanı Ne Demek?

Üniversitelere yerleştirmede okul puanı olarak bilinen puana Ortaöğretim Başarı Puanı yani OBP deniyor. OBP'nin açılımı "Ortaöğretim Başarı Puanı" demektir. YKS sınav sonuçları içerisinde okul puanını da görebilecek olan öğrenciler, yerleştirme puanları ile tercihlerini buna göre gerçekleştiriliyordu.

Ortaöğretim Başarı Puanı OBP Kalktı Mı?

Sosyal medyada çıkan haberlerin yalan olduğu iddiaları yer aldı. Ortaöğretim başarı puanı olan OBP'nin kaldırılıp kaldırılmadığı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Belgelerin asılsız olduğu belirtildi.

OBP kalkacak mı? 2021 Ortaöğretim başarı puanı kalktı mı?

OBP kalkacak mı? 2021 Ortaöğretim başarı puanı kalktı mı? - Resim : 2

OBP kalkacak mı? 2021 Ortaöğretim başarı puanı kalktı mı? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim başarı puanı obp
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.