Obama'ya söyle; asıl o, askerlerini alıp evlerine götürsün!

Amerikalı 6 yaşındaki bir çocuk, ABD Başkanı Obama'ya Suriye kriziyle ilgili bir mektup yolladı. Alex, Obama'dan ambulanstaki görüntüleri ile yürekleri sızlatan Suriyeli Ümran'ı Amerika'ya getirmesini istedi! Alex'in yazdığı mektup, Beyaz Saray tarafından, izlediği politika ile Suriye krizini çıkmaza sürükleyen ABD'nin, kendisine temize çekmek için kullandığı bir propagandaya dönüştü

Suriye İç Şavaşı'nın simgelerinden olan Ümran'ın evi 17 Ağustos'ta Halep'te savaş uçaklarınca bombalanmıştı.

Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Ümran'ın ambulanstaki görüntüleri uzun süre dünyanın gündemine oturmuştu.

Bu görüntüleri ABD'de yaşayan 6 yaşındaki Amerikalı bir çocuk olan Alex de izledi. Görüntülerden çok etkilenen Alex konuyla ilgili ABD Başkanı Barack Obama'ya bir mektup gönderdi.

Alex, saf duygularla yazdığı mektubunda, "Sevgili Başkan Obama, Suriye'de ambulansa alınan çocuğu hatırladınız mı? Lütfen onu alıp bizim eve getirebilir misiniz? Ona aile oluruz. O da bizim kardeşimiz olur" ifadelerini kullandı.

Okulda Suriyeli bir arkadaşı olduğunu yazan Alex, "Onu Ömer'le tanıştırırım. Birlikte oyun oynarız. Onu doğum günü partilerine davet ederiz. Ümran oyuncaklarını, buraya getiremeyeceği için küçük kardeşim Catherine büyük beyaz çizgili tavşanını onunla paylaşır. " diye devam etti.

BEYAZ SARAY'IN KARA PROPAGANDASI!

Mektupla ilgili bir video hazırlayarak internet sitesinde yayınlayan Beyaz Saray ise Alex'in saf duygularını, Suriye krizini çıkmaza sürükleyerek ülkenin kan gölüne dönmesine neden olan ABD'yi temize çekmek için kullandı.

Suriye'yi "kaçılması gereken bir ülke", ABD'yi de "huzur ve mutluluğun arka bahçesi" olarak sunan ABD, Suriye'nin neden kan gölüne döndüğünü ise küçük Alex'e anlatmadı.

SURİYE'DE NELER OLDU?

Bilindiği gibi, "Arap Baharı" ayaklanmaları Suriye’ye sıçradığında ABD ve Batı dünyası Türkiye’ye Esed ile ilişkilerini kesmesi ve muhaliflere destek vermesi yönünde baskı uygulamıştı.

Türkiye ise, o dönemde rejimi reformlar yapmaya ikna etmeye çalışıyordu. Ancak yoğun baskılar sonucu, Türkiye ve Fransa gibi ülkeler de sürece dahil oldu.

Fakat, Obama yönetimi bir anda tutum değiştrerek Esed'in iktidarda kalması gerektiğine kanaat getirdi.

ABD, rejimin devrilmesinden ziyade rejimi ayakta tutacak politikalar izlemeye başladı. Bu nedenle Suriye iç savaşı ABD politiakları ile çözümsülüğe mahkum oldu.

Tüm bu yaşananların ardından, Beyaz Saray'ın Suriye'de acı çeken çocukları, ABD'ye getirmeyi öneren masum bir Amerikalı çocuğun çağrısını PR için kullanması "riyakarlık" olarak yorumlandı.

/ SuperHaber

Obama'ya söyle; asıl o, askerlerini alıp evlerine götürsün! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.