O vekiller uyarıldı!

TBMM İdare Amiri Halil Özcan, milletvekillerine hitaben net ve oldukça mesafeli bir yazı kaleme aldı.Sigara yasağının delinmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da dahil olduğu bir tartışmaya dönüştü.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, 'Sigara içen vekillere ultimatom' başlıklı yazısında, TBMM İdare Amiri Halil Özcan'ın milletvekillerine hitaben net ve oldukça mesafeli bir yazı kaleme aldığını belirtti. Nuray Babacan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Sigara yasağının delinmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da dahil olduğu bir tartışmaya dönüştü. TBMM İdare Amiri Halil Özcan, milletvekillerine hitaben net ve oldukça mesafeli bir yazı kaleme aldı. TBMM’nin kanun yapıcı olduğunu vurgulayan idare amiri, kanunlara uymak konusunda “azami hassasiyet” istedi.

Sigara yasağının delinmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da dahil olduğu bir tartışmaya dönüştü. Milletvekillerinin Meclis’teki odalarında sigara içilmesinin yaygınlaştığını bilmeyen yok. Hatta sigara içilen bazı odaların “imtiyazlı” makam gibi görünüp, sohbet ortamına dönüştüğü sır değil.

Bülent Sarıoğlu’nun aktardığına göre, TBMM İdare Amiri Halil Özcan, milletvekillerine hitaben net ve oldukça mesafeli bir yazı kaleme aldı. TBMM’nin kanun yapıcı olduğunu vurgulayan idare amiri, kanunlara uymak konusunda “azami hassasiyet” istedi. “Yoğun şikâyetler geldiğinden” yakınan Özcan, sert bir tonla uyardı:

“TBMM binalarında kanunlara aykırı uygulamaların tuhaflığı bir yana, bizzat diğer milletvekillerimizin bu durumdan şikayetçi olmalarının oluşturacağı nahoş durumu dikkatlerinize sunmak isterim.”

Yani dokunulmazlığı olan bir milletvekiline para cezası verilmesini bir başka milletvekili talep ederse ne olacaktı? Bu gelişmenin Meclis Genel Kurulu’na yansıması da geç olmadı. HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu uygulamayı,“Hakikaten Meclis’te kapalı alanlarda sigara içme oranı arttı. Peki niye arttı? Bir intihar vakası meydana gelmişti burada, açık alanlar, teraslar kapatıldı. Dolayısıyla çözüm bulunmalı” diye eleştirdi.

Bakalım yasa koyucuların yasayla imtihanı nasıl geçecek? Biz de takipçisiyiz.

O vekiller uyarıldı! ile ilgili etiketler TBMM Meclis milletvekili sigara
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.