O vali yardımcısı da görevden uzaklaştırıldı

Denizli'de yürütülen soruşturma kapsamında, Kırıkkale'de geçici görevlendirilen Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu görevden uzaklaştırıldı.

Canoğlu, açığa alınan Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu ile birlikte Mülkiye başmüfettişliği görevi sırasında hazırladığı Hrant Dink cinayeti raporuyla tanınıyordu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kırıkkale'de geçici görev yapan Vali Yardımcısı Mehmet Canoğlu açığa alındı.
FETÖ darbe girişimiyle ilgili İçişleri Bakanlığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Denizli vali yardımcılığı kadrosunda bulunan ancak bir süredir geçici olarak Kırıkkale'de görev yapan Mehmet Canoğlu, görevinden uzaklaştırıldı.
Soruşturma kapsamında Denizli'de görevden uzaklaştırılan vali yardımcısı sayısı 4'e çıktı.
Canoğlu, Mülkiye başmüfettişliği döneminde, açığa alınan Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Üçkuyu ile Hrant Dink Cinayeti Davası ile ilgili 9 Kasım 2009'da hazırladığı raporla tanınıyordu.
İki başmüfettişin imzasını taşıyan raporda, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun cinayet davasıyla ilgili yayınladığı 10 Ekim 2008 tarihli rapordan farklı, "olayda emniyet mensuplarının ihmalinin bulunmadığı" görüşlerine yer verilmişti.
Başmüfettişlerden Canoğlu 6 Haziran 2015'te Denizli'ye, Mustafa Üçkuyu ise Balıkesir'e vali yardımcısı olarak atanmıştı.

O vali yardımcısı da görevden uzaklaştırıldı ile ilgili etiketler Hrant Dink FETÖ Mustafa Üçkuyu Fetullahçı Terör Örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.