O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak?

Yeni sezona az bir zaman kala O Ses Türkiye'de değişim haberleri geliyor. Sevilen yarışmada Gökhan Özoğuz'un boşalttığı koltuğa oturacak isüm merak ediliyor. O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? Yarışmayla ilgili yeni geliymeleri haberimizden öğrenebilir misiniz?

Acun Ilıcalı yapımcılığında milyonları ekra başına kilitleyen O Ses Türkiye yarışmasında geçen hafta yaprak dökümü yaşanmıştı. Gökhan Özoğuz ve Yıldız Tilbe'nin ayrıldığı yarışmanın jürisine katılacak isimler çok merak ediliyor. O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? Jüri kadrosuyla ilgili geliymeleri ve yarışma hakkındaki bilgileri bu haberde bulabilirsiniz?

O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak?


O SES TÜRKİYE'NİN YENİ JÜRİ ÜYESİ
O Ses Türkiye jürisinde değişim sürüyor. İşlerine yoğunlaşmak için jüriden ayrıldığını duyuran Gökhan Özoğuz'un yerine ünlü rockçı Hayko Cepkin'in geleceği iddia ediliyor.

“O Ses Türkiye” stüdyosunda değişim rüzgarları esiyor. Yeni sezonda Gökhan Özoğuz ve Yıldız Tilbe jüride yer almıyor. Tilbe’nin yerine Seda Sayan ile anlaşılmasından sonra kulislerde Hayko Cepkin adı dolaşmaya başladı.

 GÖKHAN'IN YERİNE HAYKO CEPKİN
Özoğuz’un koltuğunu, yine onun gibi renkli kişiliğiyle dikkat çeken Hayko Cepkin’in devralması bekleniyor. Daha önce de Acun Ilıcalı, jüri için Beyazıt Öztürk'ü kadroya katmıştı.

O Ses Türkiye'nin 8. sezonu Eylül 2018'de ekranlara gelecek.

O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? - Resim : 2


HAYKO CEPKİN
Hayko Cepkin, 11 Mart 1978'de İstanbul'da doğdu, Ermeni asıllı Türk besteci, şarkıcı ve piyanisttir.

Hayatı
Baba tarafından Yozgat Ermenisi olan Hayko, Özel Getronagan Ermeni Lisesi'ni bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde şan, solfej ve piyano dersleri aldı. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı. İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko, ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı. 3. albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayıldı.

İlk albümü olan "Sakin Olmam Lazım"ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak nitelendirdiği albümünün konusunu kendi ile alakalı olarak açıklıyor.[kaynak belirtilmeli] İkinci albümü "Tanışma Bitti" daha profesyonel bir yapıya sahip. Hayko Cepkin, "Tanışma Bitti"nin konusunu "korku" olarak belirledi ve insanların korkuları ile yüzleşmeleri gerektiğini işledi. Üçüncü albümü "Sandık"ın konusu ise, "ölüm" yani kaçınılmaz gerçek. Hayko Cepkin'in son albümü ise 'Aşk' konulu 13 Kasım 2012 çıkışlı "Aşkın Izdırabını..." albümüdür. 2016'da çocukluğunda dinlediği şarkıları kendine has tarzıyla yorumladığı Beni Büyüten Şarkılar Vol.1 isimli albümünü yayımladı.

Müzikal geçmişi
Hayko Cepkin, Kurban, Öztürk, Birol Namoğlu, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaşmıştır. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerine düzenleyici olarak katkıda bulundu. Son olarak da Murathan Mungan'ın Söz Vermiş Şarkılar adlı albümünde Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi Giden" (Yeni Türkü'nün Dünyanın Kapıları albümünde "Terkeden" adıyla yer almıştı) adlı bir Yeni Türkü bestesini düzenledi ve Ogün Sanlısoy ile "Korkma" adlı şarkıyı seslendirdi. Ayrıca Sanlısoy'un albümünde yer alan "Kaybettik Severken" parçasında klavye performansı yer aldı.

Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı aldı ve 29 Haziran 2005'te Sakin Olmam Lazım adlı albümü piyasaya sürüldü. 2007 yılında da projelerini devam ettirdi ve Tanışma Bitti adındaki ikinci çalışmasını oluşturdu. Teoman'ın "Gökdelenler" şarkısını, 3 Hürel grubunun Saygı albümünde "Ağlarsa Anam Ağlar" adı parçayı ve son olarak Cem Adrian'nın Emir adlı albümündeki "Kelebek" parçasını kendi tarzında yorumlamıştır.

Gökçe Dinçer ile "Aklım Giderken", Serap Yağız ile "Hoşgeldin Güneş" adlı parçalarda düet yapmıştır. Nilüfer'in 3 Şubat 2011 tarihinde çıkardığı 12 Düet adlı albümünde Hayko ile Nilüfer "Aşk Kitabı" adlı parçayı beraber söylemişlerdir. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam albümünde Barış Manço, Cem Karaca, Bahadır Akkuzu'ya ithafen okunan şarkılar içinde Barış Manço'nun "Yeni Bir Gün" şarkısını seslendirdi. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam II adlı albümünde Cem Karaca'nın "Maden Ocağı" adındaki parçasını seslendirdi. Son olarak Ahmet Kaya anısına 2014 yılında piyasaya sunulan ...Bir Eksiğiz isimli albümde Memleket Hasreti isimli parçayı kendi yorumunu katarak seslendirmiştir.

O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? - Resim : 3

Grubu
Bas gitarda Poyraz Kılıç, bateride Murat Cem Ergül, elektro Gitarda Özgür Özkan.

Katıldığı Organizasyonlar
Sanatçı, verdiği organizasyonlarda da görev almıştır. 2006, 2007 ve 2009 yıllarında Rock'n Coke ve 2007 yılında Rock Müzikaller ve Van için Rock bunlardan başlıcalarıdır. Araf filminin müziklerini bestelemiştir, ayrıca Sakin Olmam Lazım albümünde yer alan "Son Kez" şarkısı filmde kullanılmıştır. Aynı zamanda Çocuk adında, 2008 yılında çekilen fantastik dram filminde "İsfandiyar" karakterini canlandırmıştır. 2008 ve 2009 tarihinde ise Rock'n Dark Expres'te yer almıştır 2007/2008 Zeytinli Rock Festivali ve 2009 yılında Foça Rock Festivali'nde konuk sanatçı olarak yer almıştır.

Aynı zamanda DJ İlker Aksungar ve Manga grubundan DJ Efe Yılmaz'ın ortak albüm hazırlık evresindeki ilk çalışmaları olan One the Run adlı videoda yer almıştır.

Hayko Cepkin, TRT için Ramazan'da, sözleri Pir Sultan Abdal'a ait olan "Demedim mi?" adlı nefesi Sufi Klipler Kuşağı için özel olarak yorumlamıştır. Aynı zamanda "Demedim mi?"ye klip çekilmiştir.

Rock'n Dark 2010 organizasyonunda jüri üyelerinden biridir. Rock'n Dark yarışmasının finalinde 30 Nisan 2010'da Anneke van Giersbergen ile sahne almıştır. En son ise Sonisphere adlı festivale katılmıştır.

2014 Nisan'ında yapılan Ege Rallisinde ”Ünlüler Etapta“ organizasyonu çerçevesinde, ralli pilotu Dr. Tunç Tuncer’in co-pilotluğunu yapmıştır.

O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? - Resim : 4

Resmî Hayran Sitesi
Hayko Cepkin'in resmî hayran sitesi, Hayko Cepkin ve site yöneticileri tarafından kapatılma kararı alınmıştır. Twitter sayfasında da hiçbir sayfaya resmiyet verilmediğini, resmiyet verilmeyeceğini de bildirmiş sadece diyalog içinde kalacaklarını söylemiştir.

Diskografi
2005: Sakin Olmam Lazım
2007: Tanışma Bitti
2010: Sandık
2012: Aşkın Izdırabını...
2016: Beni Büyüten Şarkılar Vol.1

Filmografi
2005 - Balans ve Manevra
2008 - Çocuk
2012 - Acayip Hikayeler

Televizyon
2010 - Gecekondu - Konuk Oyuncu/Star Tv
2011 - Extreme-G - Sunucu/CNN Türk
2012 - Acayip Hikayeler - Sunucu/Star TV
2012 - Kulaktan Kulağa - Konuk Sanatçı/Trt Müzik
2014 - Arkadaşım Hoşgeldin - Konuk Sanatçı/Kanal D
2014 - Extreme - G-Sunucu/Dream TV
2014 - Kardeş Payı (22. Bölüm, konuk oyuncu)
2016-Güldür Güldür Show-Konuk Sanatçı/Show

 

O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? - Resim : 5


O SES TÜRKİYE
O Ses Türkiye, birçok ülkede The Voice adı ile yayınlanan ve 10 Ekim 2011'de Türkiye'de Show TV'de yayınlanmaya başlanan, 2012–2013 sezonu için Star TV ile anlaşan ve 2013–2014 sezonunda Acun Ilıcalı'nın satın aldığı tv8 kanalında yayın hayatına devam eden yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, şarkı yarışması programıdır.

YARIŞMANIN KURALLARI
O Ses Türkiye programında dört jüri ve bir sunucu yer almaktadır. Yarışma formatı seneden seneye değişiklik göstermektedir.

Kör Seçmeler: Yarışmanın birinci turudur. Jüri üyeleri adayları sahneye arkası dönük bir şekilde dinler. Eğer adayın sesini beğenirse butona basar ve bulunduğu koltuk sahneye doğru döner. Şarkı bittikten 3 saniye sonrasına kadar tüm jüriler butona basabilir. Eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri beğenip butona basarsa bu kez yarışmacı ekibine katılmak istediği jüri üyesini seçer ve seçtiği jürinin ekibine katılır. Her jüri üyesinin belirli bir kontenjanı vardır ve seneye göre değişir. 3. sezonda her jürinin 32, 4. sezonda 53 ve 5. sezonda 65-70 ses vardı.

İkinci Tur: Yarışmanın ikinci turudur. Bu tur ilk 4 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 5. sezonda bu formata eklenmiştir.

Grup Turu: Her takımdaki yarışmacılar 5-6 kişilik gruplar oluştururlar ve Kör Seçmeler'deki performanslarını kamera arkasında koçlarının önünde bir kez daha sunuyorlar. Grup birincisi doğrudan düello turuna çıkmaktadır. İkinci ve üçüncüler İkinci Şans Eşleşmesi'ne katılırken geri kalanlar doğrudan elenmiştir.

İkinci Şans Eşleşmesi: Her gruptan iki kişi birebir düello yaparak farklı şarkılar söylediler. Sonucunda koç düellolara kimleri çıkaracağını karar verir. İki kişiden biri üst tura çıkar diğeri elenir.
Düello: İlk 4 sezonun ikinci; 5. sezonun üçüncü turudur. Her bir jüri üyesi ekibindeki yarışmacıları ikişerli veya üçerli eşleştirerek sahnede yarıştırır. Yarışmacılar aynı şarkıyı söyleyerek birbirleriyle düet yaparlar. Sonucunda koç yarışmaya kiminle devam edeceğini seçer. Kazanan üst tura geçer.

Transfer: İlk 2 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 3. sezonda formata girdi. Düellolarda elenenler belirlendikten sonra elendiği takımın koçu dışındaki diğer 3 koça yarışmacıyı kendi takımına almak isteyip istemediği sorulur. Kör Seçmeler turunda olduğu gibi jüriler butonlara basarlar ve eğer bir yarışmacıyı birden fazla jüri isterse seçim yarışmacıya bırakılır. Seçilen yarışmacılar ise yarışmanın üst turuna geçmeye hak kazanır.

Birebir: İlk 4 sezonun üçüncü turudur. 5. sezonda kaldırılmıştır. Üçüncü turdan itibaren yarışmacılar şarkıyı tek başına söyler. Yine ikişerli veya üçerli eşleşerek biri bir üst tura geçer. Yalnızca 4. sezonda bu turda transfer bulunmaktadır.

Çapraz Eşleşmeler: Bu tur ilk 3 sezonda bulunmamaktadır. İlk defa 4. sezonda bu formata eklenmiştir. Bu turda yarışmacılar farklı ekiplerdeki yarışmacılarla ikişerli ya da üçerli eşleşerek sırayla farklı şarkılar söylemektedirler. Bu turda seçimi stüdyodaki 450 seyirci ellerindeki butonlarla belirler. Sesi beğenenler 1'e beğenmeyenler 2'ye basar. Seyircilerin istedikleri kadar sesi beğenme hakları vardır. En yüksek yüzdesi olan yarışmacı Canlı Yayınlar'da yarışmaya hak kazanır.

Canlı Yayınlar: Önceki turların tersine banttan yayınlanmayan oylamanın SMS ile yapıldığı (5. sezondan itibaren hem SMS hem de TV8 Yan Ekran Uygulaması kullanılabilir.) final turlarıdır.

Çeyrek Final: Bu turda kalan 16 yarışmacı 4'erli şekilde ayrılarak performanslarını sergiler. Her performanstan sonra 2 dakikalık SMS oylaması sonucu her 4 gruptan sonuncu olan 1 kişi toplamda 4 kişi yarışmaya veda eder. Çeyrek Final'in
2. aşamasında kalan 12 yarışmacı 3'erli şekilde ayrılır ve yine her gruptan 1 kişi elenerek Yarı Final'de yarışacak 8 kişi belirlenir.

Yarı Final: Bu turda ise kalan 8 yarışmacı 4'erli şekilde ayrılarak performanslarını sergiler. Her performanstan sonra 2 dakikalık SMS oylaması sonucu her 2 gruptan sonuncu olan 1 kişi toplamda 2 kişi yarışmaya veda eder. Yarı Final'in
2. aşamasında kalan 6 yarışmacı 3'erli şekilde ayrılır ve yine her gruptan 1 kişi elenerek Final'de yarışacak 4 kişi belirlenir.

Final: Bu turda ise 4 yarışmacı 2'şer tane şarkı söyler. Yapılan SMS oylaması ile önce 4. öğrenilir. Ondan sonra kalan 3 yarışmacı eski performanslarından birini seslendirir ve üçüncü belirlenir. Son olarak kalan 2 yarışmacı eski performanslarından bir tane daha seslendirir ve SMS oylamasında Türkiye'nin O Ses'i ortaya çıkar.

O Ses Türkiye'nin yeni jürisi kim? O Ses Türkiye jürisine kim katılacak? ile ilgili etiketler Hayko Cepkin O Ses Türkiye o ses türkiye jürisi kim katılacak yeni jüri üyesi kim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.