O papaz Beyaz Saray'da

ABD Başkanı Trump, dünya genelinde dini baskılara uğrayan temsilcilerle Beyaz Saray’da buluştu. Toplantıya Uygur Müslümanı Cevher İlham ve Rahip Andrew Brunson'ın da katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, dünya genelinde dini baskılara uğrayan ve aralarında Uygur Müslümanı Cevher İlham ve Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın da bulunduğu temsilcilerle Beyaz Saray'da görüştü.

Davetliler arasında Doğu Türkistan, Yeni Zelanda ve Arakan'dan gelen Müslüman temsilciler, Yemen ve Almanya'dan gelen Yahudi temsilciler ile Türkiye, İran ve Küba'dan gelen Hristiyan temsilciler Yer aldı.

BRUNSON’DAN TRUMP’A: İLHAM KAYNAĞI OLDUNUZ
Beyaz Saray’ın en dikkat çekici konuğu ise, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından İzmir’de tutuklanan ve daha sonra serbest kalan Amerikalı rahip Andrew Brunson'dı.  Temsilcilerin yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Trump, “Gördüğünüz gibi dünya çok sert bir yer. Biz bazı olumlu gelişmeler elde ettik. Rahip Brunson bunun örneklerinden biri” şeklinde konuştu. Brunson’a Türkiye’den çıkmasından bu yana nasıl olduğunu sormasının üzerine rahip, “Sizin benim için mücadele vermeniz, dünyanın en güçlü insanının hiç tanınmamış birisi için mücadele vermesi, dünyanın her tarafındaki birçok insan için ilham kaynağı oldu” dedi.

TEMSİLCİLER YAŞANAN BASKILARI DİLE GETİRDİ
Nobel Barış Ödülü alan Yezidi aktivist Nadia Murad, Kuzey Irak'ta IŞİD'in son bulmasına rağmen Kürt yönetimi ve Bağdat hükümeti arasında anlaşmazlıkların devam ettiğini, bu nedenle ülkesine dönemediğini dile getirdi. Murad, bölgedeki gerginliğe son verilmesi için Trump'tan yardım istedi.

Toplantıya katılan Uygur aktivist Cevher İlham da babasının Çin'de bulunan toplama kamplarından birinde tutulduğunu iddia ederken, kendisiyle 2017 yılından beri görüşemediğini söyledi.

O papaz Beyaz Saray'da ile ilgili etiketler Donald Trump ABD
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.