‘O koltuğa nasıl oturduğunu asla unutma!’

Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan'dan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Barış Harekâtı ile Barış Pınarı Harekâtını hedef alan sözlerine çok sert tepki geldi.

Dr. Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, '1974'te biz adına Barış Harekâtı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır.' şeklindeki sözleri hakkında çok sert konuştu.

Erbakan,  “Kıbrıs’ta 1974 Barış Harekâtı öncesi Rumlar tarafından ‘Megali idea’ ve ‘Enosis’ yolunda Türklere karşı sistematik olarak yürütülen vahşi katliam ve asimilasyon hareketlerini, en ağır zulümleri ve Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası Spiros Kipriyanu’nun 23 Eylül 1974’te ifade ettiği; ‘En büyük arzum, Enosis’i görebilecek kadar uzun yaşayabilmektir’ sözünü görmezden gelen ve tüm bu acı tecrübelere rağmen Rumlarla yeniden bir arada yaşama arzusu içerisinde olan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bu talihsiz sözlerinin Kıbrıslı soydaşlarımızı bağlayıcı olmaktan uzak olduğuna olan inancımız tamdır” dedi. 

NECMETTİN ERBAKAN'IN TUTUMU ADA'DA SOYKIRIMI ÖNLEDİ

Fatih Erbakan açıklamasını “Nikos Sampson’un liderliğindeki EOKA-B'nin Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği darbenin ardından Kıbrıs'ın Yunanistan’a ilhakının gerçekleştirilmesi ve ‘Kıbrıs Helenik Cumhuriyeti'nin kurulması amacıyla Kıbrıslı soydaşlarımızın kimliğini ve varlığını yok etme girişimleri, Kıbrıs Türkü’ne yönelik acımasız soykırım ve imha hareketleri karşısında dönemin CHP-MSP Hükümeti’nin Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın kararlı ve cesur tutumu sonucunda gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı sayesinde Ada’da soykırım önlenmiş ve tam kırk beş yıldır barış ve huzur hâkim olmuştur.” ifadeleriyle sürdürdü. 

BARIŞ HAREKATI SAYESİNDE O KOLTUKTA OTURMAKTADIR

Akıncı’nın, 1974’de gerçekleştirilen ‘Barış Harekâtı’ sayesinde o koltukta oturmakta olduğunu asla unutmaması gerektiğini vurgulayan Erbakan, KKTC Cumhurbaşkanı’nın Barış Pınarı Herekatı’nı hedef almasına da tepki gösterdi.

“Suriye’de TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı Operasyonu'nda kahraman ordumuzun tüm operasyonlarında olduğu gibi sivil hedeflere asla zarar gelmemesi için azami hassasiyet gösterilerek gerçekleştirilen ve sadece terör örgütlerinin silahlı unsurlarını hedef alan, hukuka uygun, meşru bir operasyondur” diyen Erbakan, sözlerine “Dünyanın en merhametli ordusuna bu sözleri sarf etme cüretini kimse gösteremez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin elleri bugüne kadar sayısız sivilin kanına bulanmış teröristlerle, katillerle asla müzakere ve pazarlık etmeyeceğini de hangi makamda olursa olsun herkesin çok iyi bilmesi gerekir.” diyerek devam etti. 

KIBRISLI TÜRKLER GEREKEN CEVABI VERECEKTİR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamasını “Tarihimiz boyunca tüm insanlığın selameti ve ‘Barış Medeniyeti’ için mücadele veren aziz ve necip Milletimizin güçlü maneviyatını ve barışçı, şefkatli tutumunu gözardı eden bu vahim açıklamaya karşı en güzel cevabı Kıbrıslı soydaşlarımızın Nisan 2020’de yapılacak olan seçimlerde vereceğine olan inancımız tamdır.” diyerek tamamladı.

‘O koltuğa nasıl oturduğunu asla unutma!’ ile ilgili etiketler KKTC Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan Barış Pınarı Harekatı Barış Pınarı mustafa akıncı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.