O iyi hal sizin sayın hakim!

Demet Cengiz

Demet Cengiz

Biri 9, diğeri 11 yaşındaki kendi öz kızlarına yıllarca cinsel saldırıda bulunan baba, duruşmadaki ‘iyi hali’ dikkate alınarak ceza indirimini kaptı.

Kızlarını, eğer başkalarına söylerlerse, annelerini öldürmekle tehdit etmiş bir baba…

Kızlardan birinin pijamasında meni lekesi bırakmış bir baba…

25 Eylül 2017’de iki kız çocuğu, İstanbul Gaziosmanpaşa’da karakola giderek babalarından şikâyetçi olmuşlar. İki çocuk şikâyetçi olmaktan ne anlasın. Babalarının annelerini öldürme
tehdidi üzerine polislerden yardım istemeye gitmişler.

Karakola çağrılan anne, olaylardan habersiz olduğunu belirtmiş. Karakolda öğrenmiş kadın anlayacağımız.

Anne, “Babaları beni dövdüğü için çocuklarımın böyle bir ifade verdiğini düşünüyorum” diyerek mahkemede ifadesini değiştirmiş ve şikâyetini geri almış.

Hâkim de sanığın mahkemedeki tutum ve davranışlarını dikkate alarak cezasına iyi hal indirimi uygulamış.

İyi hal nedir, sayın hâkim?

Takım elbise giymek, kravat takmak mı? Sanki suçları değil de insanların giyim tarzını, oturup kalkmasını yargılıyorsunuz. Bu haliyle o salon bir mahkeme değildir. Olsa olsa abuk sabuk
jürilerin yer aldığı televizyonlardaki moda programlarının çekildiği stüdyodur. Nasıldı, sanığın kombini iyi miydi? Aksesuar uyumunu yakalayabilmiş mi bari? Pantolonuyla bir renk çorap giymişse lütfen daha fazla indirim uygulayın!

İyi hal nedir, sayın hâkim?

Biz ise sizin halinizi hiç iyi bulmuyoruz.

Bu örtbas eden, görmezden gelen annelerin de yatacak yeri yok!

Çocukları ailelerinden bile korumamız gereken bu dünyaya ümitli bakamıyorum.

İŞ BİLEN MUAVİN!
Annesi ve dedesiyle sömestri tatili sonunda bindiği Iğdır- İstanbul otobüsünde 10 yaşındaki bir kız çocuğu muavinin tacizine uğradı.

Uykudaki kız çocuğunun özel bölgelerine dokunan muavin bir türlü yargılanamıyor.

Aile Çorlu’da yaşıyor. Otobüse Iğdır’dan binmişler. Taciz Amasya’da gerçekleşmiş. Aile Çorlu’da şikâyetçi olmuş. Muavin Iğdır’da gözaltına alınmış. Tüm bu lokasyon çokluğu nedeniyle dava 6 aydır görülemiyor.

Bu arada muavin verdiği ifadede, mağdurun üstünün göbek tarafından göğsüne kadar açık olduğunu görünce üstünü örtmek, elbisesini taytının içine sokmak için müdahale ettiğini
söylemiş. Uykudaki çocukların üstünü örten duyarlı, insan sevdalısı muavin! Kesin o da iyi hali hak ediyor!

Zaten söylediğine inanmıyoruz da, sana ne be adam? Çocuğun üstü açılmışsa da açılmış, anası mısın, babası mısın? Bırak üstü açık kalsın. Sen kendi edebini topla!

Diğer Yazıları