O illerde sağanak yağış ve kar bekleniyor

Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre yurdun kuzey batısında sağanak yağmur ve yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. Özellikle doğu bölgelerde hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak kar kütlelerinin erimeye başlaması çığ tehlikesini ortaya çıkarmış durumda. Sabah ve akşam saatlerinde zirai don tehlikesinin yanısıra buzlanma, sis ve pus oluşması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul ile birlikte Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. 

Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısının yüksekleri ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis yaşanacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda ise havadaki ısınmaya bağlı olarak çığ oluşma riski bulunmakta.

O illerde sağanak yağış ve kar bekleniyor
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde 3 ile 6 derece azalırken, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

Zirai Don Uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki hafta başına kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları şart.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunmalı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneyinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

İZMİR °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C
Az bulutlu

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 19°C
Az bulutlu

ISPARTA °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin hafif yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Konya'nın kuzeybatı ilçeleri ile Kırıkkale'nin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ÇANKIRI °C, 13°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 11°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

KONYA °C, 13°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı ilçeleri yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 9°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

DÜZCE °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

KASTAMONU °C, 11°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Çorum'un yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

AMASYA °C, 16°C
Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 14°C
Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 11°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin batısında sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

HAKKARİ °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 17°C
Az bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°C
Az bulutlu

SİİRT °C, 15°C
Az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 18°C
Az bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, gece 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece Güney Ege 2,5 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan gece kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m; Görüş: İyi.

O illerde sağanak yağış ve kar bekleniyor ile ilgili etiketler Meteoroloji Yağmur kar çığ sağanak don buzlanma zirai don
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.