O illerde korona alarmı

Artan koronavirüs vakaları sebebiyle uyarılar peş peşe gelirken bazı illerde yaşanan vaka yoğunluğu sebebiyle karantina haberleri gelmeye devam ediyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken, Kurban Bayramı tatili ve tatil beldelerine giden vatandaşların tedbirsizliği nedeniyle vakalarda artış yaşanıyor.

Sosyal mesafe ve maske kurallarının yok sayıldığı pek çok noktada pozitif vaka sayısının önüne geçilemiyor. Artan vakalar sebebiyle ise Türkiye'nin dört bir yanından karantina haberleri geliyor.

ISPARTA SENİRKENT'TE 6 VAKA GÖRÜLEN BİNA KARANTİNAYA ALINDI

Senirkent Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, ilçede 6 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine ilçedeki bir bina İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlçemizde 6 pozitif vaka görülmüş olup, vaka sayısının artacağı öngörüldüğünden İlçe Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 24. Maddesi gereğince 10.08.2020 Tarih ve 08.02 Sayılı kararı ile korona virüs hastalığı (Covid-19) salgınının yayılımının önlenmesi amacı ile Kıbrıs Mahallesi Gülen Apartmanı 14 gün süre ile karantina altına alınmıştır” denildi.

O illerde korona alarmı

ADIYAMAN’DA 29 ADRES KARANTİNA ALTINA ALINDI

 İl Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 tedbirleri kapsamında 31 kişide pozitif çıkan test sonuçları nedeniyle 29 adresin karantina alınmasına karar verdi. Adıyaman merkez Kayalık, Malazgirt, Bahçelievler, Yeni, Cumhuriyet, Bahçecik, Siteler, Yeni Sanayi, Barbaros Hayrettin, Karapınar, Mehmet Akif, Turgut Reis mahallelerinde ki 29 adreste karantina uygulaması başlatıldı.

O illerde korona alarmı - Resim : 2

BURDUR'DA KOZLUCA KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI

 Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "4 kişide koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanması ve bunlarla temaslı 49 kişi olması sonucu 1113 nüfuslu merkeze bağlı Kozluca köyünde 10.08.2020 tarihi saat 08.00'dan itibaren karantina tedbiri uygulanmasına, köyün kontrol altına alınarak görevli personel haricinde (sağlık personeli, kolluk kuvveti vb.) giriş çıkışların kapatılmasına, vakalarla teması tespit edilen vatandaşların 14 gün süreyle tam ev karantinasına alınmasına ve bu süreç içerisinde tespit edilecek yeni temaslılara da aynı tedbirin uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

O illerde korona alarmı - Resim : 3

 

BATMAN’DA 26 EV KARANTİNAYA ALINDI

 Batman'ın Kozluk ile Sason ilçelerinde yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında 26 ev karantina altına alındı. Yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla korona virüs önlemleri kapsamında Sason ilçesine bağlı Yoncadüzü köyü ile Kozluk ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki 25 evde karantina uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

O illerde korona alarmı - Resim : 4

TOKAT’TA KARANTİNA UYGULANAN KÖY SAYISI 4’E ÇIKTI

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde Hıfzıssıhha Meclisi İlçe Kaymakamı Hülya Yavuz başkanlığında Korona virüs salgını kapsamında alınacak tedbirler ile genel durumunu görüşmek üzere ile toplandı. Toplantıda, son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Reşadiye ilçesinde de Korona virüs vakalarının artarak devam ettiği görüldüğü, insan hareketliliğinin artacağı ve buna bağlı olarak virüs yayılımının artma ihtimaline karşı Taşlıca Köyünün 10.08.2020 tarihi saat 14.00 itibariyle iki hafta süre ile karantinaya alınmasına karar verildi.

O illerde korona alarmı ile ilgili etiketler Koronavirüs Karantina korona önlemleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.