O görüntüler ilk kez ortaya çıktı: İşte casus yazılım Pegasus'un ekran görüntüleri

İsrailli şirket NSO Group'un geliştirdiği casus yazılım Pegasus'un ekran görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. Bazı hükümetlerin kendilerine muhalif kesimleri dinlemek için kullandığı ve büyük tartışmalara neden olan yazılım SMS, WhatsApp dahil bütün iletişime erişilebiliyordu. İstihbarat servislerinin kullandığı programın görüntülerine bir türlü ulaşılamıyordu.

İsrailli NSO Group'un casus yazılım programı Pegasus'un ekran görüntüleri ilk kez basına sızdı. Program hükümetler tarafından muhalifleri dinlemek için kullanılıyordu.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi özellikle iPhone'ları hacklemek için geliştirilen programın ekran görüntülerine ulaştı.

Geçen yıl Uluslararası Af Örgütü'nün de aralarında bulunduğu 15 bağımsız kuruluş tarafından ortaya çıkartılan bilgiler 2021'e damgasunu vurmuştu.

O görüntüler ilk kez ortaya çıktı: İşte casus yazılım Pegasus'un ekran görüntüleri

NSO Group'ın İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu birçok ülkeye bu programı sattığı ortaya çıkmıştı.

Pegasus programı hükümetler tarafından muhalifleri ve gazetecileri izlemek için kullanılmıştı. Buna rağmen programın arayüz görüntülerine erişim sağlanamamıştı.

Program telefon görüşmelerini dinleme, mesajlaşmaları okuma, mikrofonu ve kamerayı uzaktan etkinleştirme ve coğrafi konum tespiti gibi özellikler içeriyor. Program akıllı telefonlara SMS, WhatsApp ve iMessage gibi kanallar üzerinden ulaşıyor.

O görüntüler ilk kez ortaya çıktı: İşte casus yazılım Pegasus'un ekran görüntüleri - Resim : 2

Citizen Lab, İspanya hükümetinin 60'tan fazla Katalan siyasetçinin ve düşünce önderlerinin dinlettiğini tespit etmişti.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından NSO Group'un CEO'su istifa etmişti.

O görüntüler ilk kez ortaya çıktı: İşte casus yazılım Pegasus'un ekran görüntüleri ile ilgili etiketler Pegasus casus yazılım NSO Group ekran görüntüsü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.