O bölgeler kavrulacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son duyuruda vatandaşları yaklaşan sıcak hava dalgasına karşı uyardı.

Sıcak giden havalar daha da ısınacak. Meteoroloji’nin tahminlerine göre, günün en yüksek hava sıcaklıkların yarın İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz’in İç Kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, perşembe günü ise İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun Kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞ KAPIDA

İki günlük sıcak havanın arkasından cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklıklarda ani azalışlar ve kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

YAŞLILAR VE ÇOCUKLARA DİKKAT!

İki gün boyunca etkili olacak sıcak hava dalgasının oluşturabileceği (özellikle güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı) olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi olanların, 65 yaş üstü yaşlılar ve çocukların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

O bölgeler kavrulacak! ile ilgili etiketler Meteoroloji İç Anadolu Doğu Anadolu Ege
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.