NYT dünyaya duyurdu... Hafter'in paralı askerleri botlara doluşup Malta'ya kaçtı

ABD'li New York Times gazetesi, darbeci Hafter'in Türkiye korkusuyla tuttuğu paralı askerlerin botlara doluşup Malta'ya kaçtığını yazdı. Gazete, operasyondaki dört ülkeden 20 paralı askere Birleşik Arap Emirlikleri tarafından 80 milyon dolar ödendiğini de belirtti.

Libya'da hükümetinin darbeci Hafter'e karşı yürüttüğü operasyonlarda, meşru hükümete destek veren Türkiye, bölgede sürdürdüğü güçlü konumunu göstermeye devam ediyor.

Türkiye’nin verdiği desteğin ardından Libya’da art arda yenilgiye uğrayan Hafter güçlerinin suya düşen planlarına bir yenisi daha eklendi.

"HAFTER'İN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ"

ABD’li New York Times gazetesi, Türkiye’nin Libya’ya yardımlarını önlemek için tutulan paralı asker fiyaskosuna ilişkin bir makale yayınladı.

New York Times, Declan Walsh imzalı haberde, Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen bir soruşturmanın sonucunu yayınladı. Walsh’un kaleminden çıkan makalede, Hafter güçleri tarafından Türkiye'nin gönderdiği silahların denizden Trablus hükümetine ulaşmasını önlemek için paralı askerler tutulduğundan bahsedildi.

 NYT dünyaya duyurdu... Hafter'in paralı askerleri botlara doluşup Malta'ya kaçtı

ANLAŞMADA BAE'NİN DE İMZASI VAR

Hafter'le birlikte savaşmaları için 4 farklı ülkeden tutulan 20 paralı askere 80 milyon dolar ödendiği bilgisi de yer aldı. Ancak rapor, paralı askerlerin Hafter'le yaşadıkları anlaşmazlık sonucu Libya'da sadece 4 gün kaldıktan sonra Malta'ya kaçtıklarını ortaya çıkardı.

NYT, makalede, paralı askerlere dair anlaşmanın Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapıldığını, ülkede bulunan bazı gizli şirketlerin de operasyona finansman sağladığı bilgisine yer verdi.

 NYT dünyaya duyurdu... Hafter'in paralı askerleri botlara doluşup Malta'ya kaçtı - Resim : 2

ESKİ EKİPMANLAR, ANLAŞMAYI BOZDU

Gazeteye göre BM raporunda, paralı askerlerin, Türkiye'nin Libya’ya gönderdiği yardımın denizden Trablus hükümetine ulaşmasını önlemek için öncelikle sürat motorları ve saldırı helikopterleri kullanmak istedikleri de belirtildi.

Ancak NYT, darbeci Hafter'in, paralı askerlerin oldukça eski helikopterler getirmelerine çok sinirlendiği ve helikopterler için "külüstür" ifadesini kullandığı aktardı.

 Bu anlaşmazlığın ardından paralı askerlerin Malta’ya gitmek üzere yola çıkışı ise "Libyalı komutanla anlaşamayan paralı askerler, Libya’yı terk etmeye karar verdi. Ancak 2 Temmuz gecesi Bingazi'den ayrılmak istedikleri sırada, botlarından birinde sorun çıkmasının ardından 20 asker, tek bir bota doluşarak Malta'ya gitti." ifadeleriyle anlatıldı.

 

NYT dünyaya duyurdu... Hafter'in paralı askerleri botlara doluşup Malta'ya kaçtı ile ilgili etiketler BAE Libya New York Times asker Hafter Malta
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.