Nutella helal mi yoksa haram mı? Nutella kimin?

Nutella helal mi yoksa haram mı? Sofraların vazgeçilmez tatlarından biri olan Nutella’nın helal mi yoksa haram mı olduğu sosyal medyada tartışma konusu oldu. Peki, Nutella kimin? Nutella sahibi kim? İşte detaylar…

Dünyaca ünlü olan çikolata markalarından Nutella için helal mi yoksa haram mı sorusu gündem haline geldi. Türkiye'de büyük etki yaratan sorunun yanıtı Nutella Twitter hesabı üzerinden resmen yayınlandı.

NUTELLA HELAL Mİ YOKSA HARAM MI?

Kullanıcının "Nutella helal mi?" sorusuna "evet" yanıtını veren Nutella bir süre sonunda çark ederek durumu yanlış özetlediklerini dile getirdi. Nutella’dan yapılan açıklamada; "Dünya çapında satılan tüm Nutella, helal tüketime uygundur. Nutella üreten endüstriyel tesislerin yüzde 90'ından fazlası hali hazırda üçüncü bir şahıs tarafından Helal sertifikasına sahiptir ve geri kalan fabrikaları sertifikalandırma sürecindeyiz. Daha önceki Tweet'imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz" ifadelerine yer verildi.

NUTELLA İÇİNDEKİLER NELER?

Şeker, bitkisel yağ (palm), fındık (%13), yağsız süt tozu (%8,7), yağı azaltılmış kakao tozu (%7,4), emülgatör: lesitin (soya, ayçiçek), aroma verici (vanilin).

NUTELLA KİMİN?

İtalya’nın Piedmont şehrinde yaşayan bir pasta şefi olan Pietro Ferrero, ustalıkla fındık, şeker ve bir miktar da, o zamanlar nadir bulunan, kakaodan oluşan tatlı bir ezme yarattı. Bu ezmeye, dilimlenip ekmek üzerine sürülebilecek bir somun şeklini verdi ve adını da o zamanlar ünlü bir yerel karnaval karakterinin adı olan “Ginadujot’ olarak koydu. 14 Mayıs 1946’da ise Ferrero Şirketi resmi olarak kuruldu.

 

Nutella helal mi yoksa haram mı? Nutella kimin? ile ilgili etiketler nutella helal haram
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.