Nutella haram mı? Nutella'dan açıklama!

Nutella helal mi? Nutella helal açıklaması haberimizde. Bir twitter kullanıcısının sorduğu Nutella helal mi sorusuna verilen "Hayır, helal değil" cevabı sonrası Nutella'da helal mi açıklaması geldi. İşte detaylar..

Nutella helal mi? Ünlü çikolata markası Nutella'dan helal, haram açıklaması geldi. İşte o açıklama...

NUTELLA HELAL Mİ?

Dünyaca ünlü çikolata markası Nutella'ya ABD Twitter hesabından sorulan soru kafaları karıştırdı. İlk etapta Twittir'daki kullanıcıya Nutella'nın helal olmadığını aktaran Nutella ABD'nin ardından, Nutella Türkiye'den Twitter hesabı üzerinden bu cevabı bu paylaşımı 'yalanlayan' bir mesaj geldi. Nutella haram mı, helal mi tartışmaları sürerken son olarak Nutella Türkiye "Türkiye’de satılan Nutella Helal Serfitikalıdır" açıklamasını yaparak Nutella'nın içindekileri ve sertifikayı paylaştı. Nutella'nın Türkiye Ofisi bu sabah Helal Sertifikası ile birlikte, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Sertifikası ve FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistem Sertifikası'nı paylaşarak tartışmalara son noktayı koydu.

"NUTELLA HELAL GIDA SERTİFİKALIDIR"


Nutella Türkiye'nin ofisinden yapılan açıklamada, Nutella'nın helal bir ürün olduğu ve islami usüllere göre hazırlandığı açıklandı. İşte şirketten Nutella Helal Gıda Sertifikası açıklaması:


“Nutella dahil olmak üzere tesislerimizde üretilen ürünlerimizin Helal Gıda Sertifikası bulunmaktadır. Helal gıda, İslami kurallara uygun olarak üretilen gıda anlamındadır. Haram olarak belirtilen ürünlerin harici tüm gıdalar helal olarak kabul edilmektedir. Domuz/domuz eti ve bunlardan üretilen ürünler; İslami usuller uyulmadan kesilen hayvan veya kesimden önce ölen hayvanlar; Etçil hayvanlar, avlanmış kuşlar ve dışarı kulağı olmayan kara hayvanları; Kan ve kandan yapılmış ürünler; Şarap, etil alkol ve ispirto, alkol ve tüm sarhoşluk veren maddeler ve söz konusu tarif edilen ürünlerin herhangi biriyle temas eden ürünler ayrıca kaynağı bilmediği için jelatin, gliserin, enzimler, hayvansal yağ ve proteinler şüpheli olarak tanımlanır. Nutella tanımlanan gıdalardan hiçbirini içermemektedir. Bu sebeple ürünümüz Helal Gıda sertifikasına sahiptir.” denildi.

NUTELLA'NIN İÇİNDEKİ MALZEMELER
Nutella'nın içindeki malzemeler www.nutella.com.tr üzerinden baplaşılan bilgilere göre şöyle;

Şeker, bitkisel yağ (palm), fındık (%13), yağsız süt tozu (%8,7), yağı azaltılmış kakao tozu (%7,4), emülgatör: lesitin (soya, ayçiçek), aroma verici (vanilin).

Nutella haram mı? Nutella'dan açıklama! ile ilgili etiketler İslam nutella helal mi nutella haram mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.