Nusret'te masaya gelen hesap İngiltere'yi karıştırdı!

Nusret Gökçe şimdi de İngiltere'nin gündeminde... Ünlü şefin Londra'da açtığı yeni restoranında bir masaya gelen hesap ülkenin ana gündem maddesi oldu! Bir dilim etin 7 bin 620 TL'ye fatura edildiği restorana tepkiler çığ gibi...

İkonik tuz serpme hareketi ile dünyada hatırı sayılır bir üne kavuşan "Salt Bae" lakaplı Nusret Gökçe İngiltere'yi karıştırdı!

Nusret Gökçe'nin Londra'daki restoranında masaya gelen kabarık hesap bir anda ülkede başlıca tartışma konusu oldu.

Ünlü şefin restoranında, bir dilim bifteğin 630 sterline (7.620 TL) satılması İngilizlerin tepkisini çekti.

Nusret'te masaya gelen hesap İngiltere'yi karıştırdı!

'Salt Bae' adıyla internette fenomen olan şef Nusret Gökçe, geçtiğimiz günlerde Londra Knightsbridge'de 15. restoranını açtı.

Ancak akşam yemeği için restorana giden İngilizleri büyük bir sürpriz bekliyordu...

Nusr-Et Steakhouse'da bir masaya gelen fatura internette paylaşılınca bir anda viral oldu ve Nusret Gökçe ülkenin gündemine yerleşti.

1.812,40 sterlin toplam tutara sahip hesapta 'altın burger'in 100 sterline, bir salatanın 23 sterline, iki karides rulosunun 60 sterline mal olduğu görüldü.

Hesapta göze çarpan en pahalı ürün ise restoranın özel 'dev tomahawk' bifteğiydi. Bir dilim biftek 630 sterlin (7.620 TL)'ye fatura edildi.

Kolanın 9 sterlin ve Red Bull içeceğin 11 sterlin gibi fahiş fiyatlarla satıldığı restorana bir anda tepkiler yükseldi. Menüde ücretsiz olarak sunulan tek şey ise Türk çayı oldu!

Ayrıca fahiş faturaya 236,40 sterlinlik %15 hizmet bedeli de dahil edildi.

"UÇAKLA İSTANBUL'A GİTMEK DAHA EKONOMİK!"

Söz konusu hesabın sosyal medyada viral olması üzerine İngilizlerden Nusret Gökçe'ye sert eleştiriler geldi.

Bir İngiliz faturaya, "Bunun yerine İstanbul, Türkiye'deki bir restorana uçak bileti rezervasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim - çünkü yolculuk daha ucuz olacaktır." yorumu yaparken bir Twitter kullanıcısı, "Uçup Salt Bae'nin Türk restoranında yemek yemek, Londra'daki restorana gitmekten daha ucuz." değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka İngiliz ise "Kola için 9 sterlin. Tomahawk bifteği için 630 sterlin. Hayır teşekkür ederim." diyerek fahiş fiyatlara tepkisini ortaya koydu.

Bir diğer yorumda ise "Yüksek restoran fiyatlarının soygun olmaktan çıkıp bir tür performans sanatı haline geldiği bir çizgi var." ifadelerini kullandı.

RESTORANA İLGİ YOĞUN

Diğer yandan tüm bu eleştirilere karşın Nusret Gökçe'nin Londra'daki yeni restoranına ilgi çok yoğun.

The Sun Gazetesi'nin haberine göre, restoranın Knightsbridge şubesi önümüzdeki haftalarda tamamen dolu görünüyor.

Time Out dergisi ise restortanda "masa bulmanın neredeyse imkansız" olduğunu vurgulayarak, burada bir akşam yemeği için fahiş faturaları ödemeye hazır çok sayıda insan olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Nusret'te masaya gelen hesap İngiltere'yi karıştırdı! ile ilgili etiketler Nusret Gökçe İngiltere Londra şef hesap
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.