Nusra Cephesi'nden önemli karar! El Kaide'den ayrıldı, ismini değiştirdi!

Nusra Cephesi lideri Colani, terör örgütü El Kaide ile bağlarını kopardıklarını resmen açıkladı. Nusra Cephesi'nin yeni ismi "Şam Fethi Cephesi" oldu.

Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed Colani, ilk kez yüzünü saklamadığı bir video kaydı yayınladı ve örgütün, El Kaide ile bağını kopardığını açıkladı. Kararı "Suriye devrimini kurtarmak" için aldıklarını söyleyen Colani, grubun ismini de 'Şam Fethi Cephesi' olarak değiştirdiklerini duyurdu.

Colani, "Şam Fethi Cephesi'nin herhangi bir dış bağlantısı olmayacak. Yeni grubun amacı, Suriye'deki mücahid grupların arasındaki mesafeleri yakınlaştırmaktır. El Kaide ile bağlantımızı kesmek uluslararası arenaya bahane vermek istemeyen Suriye halkının isteği üzerinde oldu. Esed'e karşı muhaliflere destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Suriye'de Esed'e karşı savaşan Nusra Cephesi, El Kaide'de olmasından dolayı BM tarafından terör örgütü listesine alınmıştı.

Suriye'de ABD ile Rusya arasında varılan bir mutabakat sonucunda 27 Şubat'ta yürürlüğe giren Şiddeti Durdurma anlaşması, IŞİD'i ve Nusra Cephesi'ni kapsamamıştı. ABD öncülüğündeki koalisyon ve Rusya, özellikle İdlib ve Halep'te güçlü olan Nusra Cephesi'ni hedef almaya devam etmişti.

Rusya, ABD'nin vurulmasına karşı durduğu ılımlı muhalif grupların Nusra Cephesi'nin bulunduğu bölgelerden çekilmesi gerektiğini savunuyor ve ABD'ye bu konuda baskı yapıyordu.

AYRIL BASKISI

Suriye'deki diğer muhalifler grupların, sahada en etkili gruplardan biri olarak gösterilen Nusra Cephesi'ne, terör örgütü listesine alınmasına neden olan El Kaide bağlantısını kesmesi için baskı yaptığı biliniyor.

Muhalifler, Nisan 2016'dan sonra Halep'e yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Esed'e karşı Nusra Cephesi ile birlikte Fetih Ordusu adı altında bir koordinasyon odası kurmuştu. Ahrar-u Şam ve Faylak-uş Şam gibi önemli muhalif grupların da katıldığı Fetih ordusu adlı koordinasyon odası, muhaliflerin daha önce de başvurduğu bir uygulama. Fetih ordusu, İdlib'in Esed'den muhaliflere geçmesinde belirleyici rol oynamıştı.

Nusra Cephesi'nden önemli karar! El Kaide'den ayrıldı, ismini değiştirdi! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.