Nurol Holding kimin?

Savunma sanayisi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarından Nurol Makina, 7 ay önce lansmanını yaptığı yeni zırhlı aracı NMS 4x4 için Katar ile yürüttüğü görüşmeler sonucunda önemli ihracat çalışmalarına imza attı. Sözleşme kapsamında, Nurol Makina tarafından üretilen yaklaşık 400 adet Ejder Yalçın 4x4 Zırhlı Muharebe Aracı ve ilk kez mayıs ayında düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda ‘Hafif Zırhlı Araçlarda Yeni Bir Çağ Başlıyor’ şeklinde iddialı bir sloganla lansmanı yapılan NMS 4x4’ten 100 adetten fazla ihraç edilecek. Peki, Nurol Makine Holding kimin? Detaylar haberimizde...

Araçlar üzerinde yer alacak çeşitli silah sistemleri de ASELSAN açısından ihracat anlamında ilkler barındırıyor. ASELSAN’ın, 14 ülkede kullanılan Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ailesini en yeni üyelerinden olan ve Türkiye’de Kirpi araçlarıyla güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan Sarp-Dual, ilk kez ihraç edilecek. Sarp-Dual’e, ana silahların yanı sıra yardımcı silah olarak 7,62 milimetre makineli tüfek takılabiliyor. ASELSAN tarafından yerli olarak geliştirilen SARP-DUAL, gelişmiş balistik çözüm uygulayabiliyor. Peki, Nurol Makine Holding kimin? Nurettin Çarmıklı kimdir? Detaylar haberimizde...

nurol-tarihce

NUROL MAKİNE TARİHÇESİ

Artvin Arhavi kökenli ÇARMIKLI Ailesi yüzyıla yakın zamandır ticaretle uğraşan bir aile olup, daha sonraları inşaat işlerine ağırlık vermeye ve taahhüt işlerine yoğunlaşmaya başlamıştır.
Babaları Eyüp Sabri ÇARMIKLI Ardahan’da iş hayatını tüccar terzi, tuhafiyecilik ve müteahhitlik hizmetleri ile sürdürmüş olup vefatından sonra çocukları tarafından işlere devam edilmiş ve geliştirilmiştir.

17 Ocak 1966 tarihinde NUROL, Nurettin ile Erol’un isimlerinin hecelerinden oluşturularak, eşit ortaklıkla kurulmuştur. Oğuz ÇARMIKLI o sıralar okulda öğrenci olduğu için daha sonra, 1981 yılında gruba ortak olarak katılmıştır. NUROL Holding böylece eşit paya sahip üç erkek kardeşin ortaklığı ile bugünlere gelmiştir.

NUROL Şirketler Topluluğu, yarım asırlık geçmişiyle bugün inşaattan savunma sanayiine, enerjiden madencilik, turizm, finans, ticaret ve hizmet sektörlerinde 35’i aşkın şirket ve iştirakleriyle sadece Türkiye’de değil, dünyanın bir çok ülkesinde de adından başarı ile söz ettimektedir.

NUROL Şirketler Topluluğu’nun yurt dışı faaliyetleri Fas, Cezayir, Tunus, Kongo, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya, Libya, Gürcistan, Suudi Arabistan’dan Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Afganistan, Rusya, Filipinler ve Malezya’ya kadar geniş bir coğrafyaya yayılmış çok sayıda ülkeyi kapsamaktadır. Bu faaliyetler başta inşaat ve taahhüt olmak üzere, savunma sanayi ve turizm sektörlerinde sürdürülmektedir.

Türk inşaat ve taahhüt sektörüne yaptığı büyük katkıları, gurur verici referansları olan NUROL İnşaat, köklü şirket kültürü, tecrübeli kadrosu ve güçlü makina parkı ile Türkiye'de baraj, tünel, köprü, yol gibi altyapı ve ulaşım, endüstriyel tesis, iş ve ticaret merkezleri, otel, lüks konut, bina ve uydu kent projeleri gibi bir çok büyük projeyi başarıyla gerçekleştirmiş ve Türkiye’yi modern görüntülerle donatmıştır.

Uluslararası Konsorsiyum’un lideri olarak NUROL İnşaat şirket, yürüttüğü, Türkiye’nin gövde hacmi açısından ikinci, kurulu güç bakımından da dördüncü büyük barajı olacak olan Ilısu Barajı ve HES Projesi, NUROL İnşaat’ın içinde bulunduğu Türk Japon ortaklığı tarafından tamamlanmış olan denizin 60 metre altındaki Marmaray İstanbul Boğazı Batırma Tüp Geçiş Projesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük Yap-İşlet-Devret Altyapı Projesi olarak tarihe geçen “Gebze – Orhangazi - İzmir Projesi”, NUROL’un taraf olduğu modern Türkiye’nin mega projelerine sadece üç örnektir.

NUROL Makina ve Sanayi A.Ş., yurt içi ve yurt dışı kullanıcılara yönelik taktik tekerlekli zırhlı araç ve özel amaçlı platformlar üretmektedir. Özellikle güvenlik güçlerinin gereksinimlerine uygun özgün tasarımları ile sektördeki öncülerden biri olan NUROL Makina, tasarım ve mühendislik gücünü sürekli olarak geliştirmekte, savunma sektörümüze yeni tasarımlar ve teknolojiler sunmaktadır.

Türkiye'nin ilk özel sektör savunma sanayi kuruluşu olma gururunu taşıyan FNSS, BAE Systems ile ortak olarak başta zırhlı muharebe aracı olmak üzere değişik tipte araç ve silah sistemleri imal etmektedir. Sektörde tek kalemde yurt dışına ihraç edilen en büyük savunma sistemi sözleşmesini gerçekleştiren FNSS, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet vermenin yanı sıra bugün dünya ülkelerinde de tanınmış ve ülkemize iki buçuk milyar doların üzerinde ihracat potansiyeli yaratmıştır.

makina

NUROL Teknoloji Sanayi ve Madencilik Ticaret A.Ş., Ankara’da kurulu tam otomasyonlu modern üretim tesisleriyle, 21. yüzyıl teknolojisi olan "İleri teknik malzemeler" alanında 2008 yılından beri tasarım ve üretim yapmaktadır. Nanoteknolojik üretim için gerekli altyapı ile donatılmış NUROL Teknoloji tesislerinde ürünün özelliklerine uygun ileri teknoloji imkanları kullanılmaktadır. Savunma sanayi sektörümüzün çeşitli zırh ihtiyacını karşılamak ve yerli katkı payını artırmak için tamamen firmamızca özgün tasarlanan ve üretilen hibrit zırh sistemleri, gerek yurt içi gerek yurt dışı güvenlik güçlerinin hizmetine sunulmaktadır.

Finans Sektöründe hizmet vermek üzere 1999 yılında kurulan NUROL Yatırım Bankası İstanbul ve Ankara' da güçlü yapısı ile yatırım imkânları sunmakta, NUROL Sigorta şirket de tüm sigorta branşlarında hizmet vermektedir.

Şirketler Topluluğumuzun inşaat ve taahhüt sektöründe hizmet veren diğer firmaları arasında önemli yatırım harcamaları ile öne çıkan NUROL Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul (NUROL Park, NUROL Tower, NUROL Life) konut projeleriyle hizmet vermeye devam etmekte ve arazi geliştirme, proje tasarımı, inşaat ve pazarlama alanlarındaki tecrübelerini sektöre aktarmaktadır.

19904844

Madencilik sektöründe hizmet veren TÜMAD Madencilik, sürdürülebilir ve uluslararası madencilik kriterleri doğrultusunda çevrenin korunduğu, proje paydaşları ile karşılıklı güven içinde, değerlere saygılı kalıcı ve ekonomik getirisi yüksek madencilik hedeflemektedir. Bu çerçevede geliştirilen Çanakkale Lapseki, Balıkesir İvrindi projeleri ile altın ve gümüş üretimi gereçekleştirilecek olup, söz konusu projelerde fizibiliteler tamamlanmış, yatırım aşamasına geçilmiştir.

NUROL, turizm sektöründe sahibi olduğu toplam 4.800 m² kongre, sergi, toplantı salonu kapasiteli Sheraton Hotel Ankara ve üst segment konuklarına hizmet veren Lugal a Luxury Collection Hotel Ankara ile müşteri memnuniyeti odaklı, 5 yıldız ötesi tesis ve hizmet kalitesi, çağın gerektirdiği teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve talep doğrultusunda işletmelerini sürekli yenileyen bir hizmet anlayışına sahiptir.

Antalya Kemer’deki 411 oda kapasiteli, 84.000 m² lik kullanım alanı içinde 60.000 m² yeşil alana sahip 5 yıldızlı tatil köyü Kulüp Salima; kaliteli hizmet farkıyla, dünyanın dört bir yanından gelen konuklarına huzurlu, sıcak ortamlar sunmaya devam etmektedir.
220 oda ve sosyal bir komplekse sahip olan Sheraton Batum Oteli de 2006 yılında Gruba katılmış bulunmaktadır.

Bosfor Turizm, “A Grubu Seyahat Acentası” belgesi ile, yurt içi ve yurt dışı uçak bileti talepleri anında karşılamakta, tüm otel rezervasyonları ve havaalanı/otel transferleri ve rehberlik hizmetleri ile özellikle yabancı misafirler için VIP karşılama ve ağırlama, ulaşım, konaklama ve rehberlik gibi hizmetleri de sunmaktadır.
Varolduğu her alanda kaliteli hizmet üreten NUROL Şirketler Topluluğu ayrıca;

Ankara ve İstanbul’da işletmecilik faaliyetlerinde bulunan NUROL İşletme ve Gayrimenkul Yönetim’i,

Bodrum Oasis Alışveriş, Kültür ve Eğlence Merkezi’nin işletme yönetimini başarıyla sürdüren Botim’i,

Yurt içi ve yurt dışına VIP standartlarında hava taksi hizmeti vermeye devam eden NUROL Havacılık’ı da bünyesinde barındırmaktadır.

Ülkenin artan enerji ihtiyacının karşılanmasında etkin rol üstlenmek amacını taşıyan NUROL, hidroelektrik enerji projeleri geliştirmek üzere kurulan “Enova Enerji” şirketinin Osmaniye il sınırları içindeki Ceyhan HES Projesi Oşkan ve Berkman Santrallarıyla ticari üretime başlamıştır. Aynı sektörde hizmet veren NUROL Göksu da, Göksu Hidroelektrik Santralının işletme hakkını özelleştirme yoluyla 49 yıl süreyle almıştır. Yıllık ortalama 65 milyon kWh enerji üretimi olan Göksu HES projesi yenilenebilir enerji kaynaklı bir proje olduğundan, yıllık 39.000 ton CO2’in salınımının azaltımına katkı sağlamaktadır.

NUROL Şirketler Topluluğu’nun yurt dışı inşaat faaliyetlerinde Körfez ülkelerinin önemli bir payı bulunmaktadır.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde devam eden projeler kapsamında, bölgenin önde gelen yatırımcılarının işverenliğinde Dubai’deki uydu kentler çerçevesinde inşa edilen konutların toplamı 500.000 m²’yi aşmış olup, kentsel altyapı ve teknolojik çelik imalat projeleri referanslar arasına katılmıştır.

Diğer yandan Abu Dhabi’deki projelerinde arasında deniz köprü geçitleri ve kanalları, çeşitli köprü ve tünel yapılarını içeren alt yapı inşaatları ile lüks otel ve residence’lar yer almaktadır.

Kuzey Afrika’da Cezayir’de başlayan inşaat çalışmalarımız Fas’ı da içine alarak genişlemiştir. Bu kapsamda baraj, köprü, otoyol gibi alt yapı projeleri ile kurumsal binalar yer almaktadır.

NUROL faaliyetlerinin devam ettiği başka bir ülke olan Gürcistan’da, Batum’un ilk beş yıldızlı oteli olan Sheraton Batum Otel’i ve Tiflis’teki İçişleri Bakanlığı Binası hizmete sunulmuştur.

Bir dünya şirketi olan NUROL’ un kuruluşundan bu yana yurt içi ve yurt dışındaki toplam iş hacmi bugünkü değeriyle 30 milyar $'ı aşmaktadır.

NUROL Şirketler Topluluğu ülke kalkınması yanında etik değerlere, insana ve çevreye önem veren ilkelerini de ön planda tutarak sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda ilerleyen bir dünya şirketidir. Bunu yaparken her zaman olduğu gibi geleneklere bağlılığı koruyarak aynı zamanda çağdaş yeniliklere açıklık vizyonunu benimsemiş olmaktan gurur duyar.

NUROL, adıyla özdeşleşen kalite ve güven başta olmak üzere, üstlendiği sosyal sorumluluk bilinci içinde sunduğu hizmetlerini yurt içi ve yurt dışı ortaklık ve temsilcilikleri ile büyütmeye, üstün performansını ulusal ve uluslararası pazarlarda da sergilerken çağdaş yönetim anlayışı ile geleceğe rehberlik etmeye devam edecektir.

nurettin-carmikli-coskun-hekimoglu-arhavi_001

NURETTİN ÇARMIKLI KİMDİR?

Artvin doğumlu. Eğitim hayatını yarıda bırakarak iş hayatına atılan Nurettin Çarmıklı, Nurol Holding kurucularından olup bugün Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı, Kavaklıdere Tenis Kulübü, Turizm Yatırımcıları Derneği, Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ve TÜSİAD'a üye.

Nurettin Çarmıklı, kardeşleri Erol ve Oğuz Çarmıklı ile Nurol İnşaat’ı 1966 yılında kurdu. 1989 yılında ise Nurol Holding çatısı altında şirketlerini kurumsallaştırdı.

1970 yıllarında ise Suudi Arabistan'da inşaat işleri yapmaya başlayan Nurettin Çarmıklı'nın hayata geçirdiği projeler şu şekilde sıralanıyor:
İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları, Elazığ Ferro Tesisleri, Murgul Sülfürik Asit Fabrikası Tesisleri, Söke Ovası Sulama Tesisleri, Tusaş f-16 Uçak Fabrikası ve Tesisleri, Ankara İçmesuyu İncegaz Tüneli İnşaatı, Tarabya Konutları.

2008 yılında Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Belgesi'nin sahibi olan Nurettin Çarmıklı'nın diğer ödülleri;
Uçan Süpürge Uluslararası Film Festivali
2007 Etopya Sözleşme Kalemi
2007 Jandarma Asayiş Vakfı Şilt Belgesi
2007 Kuveyt Büyükelçilik Hediyesi
2006 Sevda Cenap Vakfı Katılık Belgesi
2007 Kadın ve Gençlik Platformu Derneği
2008 Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Belgesi
2007 Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Sözleşme Kalemi

Nurol Holding kimin? ile ilgili etiketler nurol makine kimin nurettin çarmıklı kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.