Nurettin Canikli kendi ilçesinde seçim kaybetti

Yerel seçimlerde beklediği sonuçları alamayan AK Parti'de yeni bir dönemin başlangıcının sinyallerini veren özeleştiri süreci başladı. Bazı kritik büyükşehirler ve partinin "kalesi" sayılabilecek bölgelerde neden seçimin kaybedildiği mercek altına alındı

31 Mart yerel seçimleri Türkiye genelinde büyük bir siyasi rekabete sahne oldu. İttifaklarla girilen ilk seçim olması nedeniyle partiler sahada çok farklı stratejiler izledi.

AK Parti Ankara ve İzmir gibi önemli şehirlerde CHP adaylarının gerisinde kalırken, İstanbul'da seçim sonuçları itirazlar nedeniyle henüz netleşmiş değil, ancak YSK'nın son verilerine göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu seçim yarışını 15 bin oy fark ile önde götürüyor.

AK Parti Türkiye genelinde seçimin kazananı olsa da özellikle kilit büyükşehirlerde CHP'nin gerisine düşmesi, parti içinde önemli bir özeleştiri sürecini de başlattı.

Buna göre, bir yandan seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreci devam ederken diğer yandan Seçim İşleri Başkanlığı tarafından il bazında analiz raporu hazırlanıyor.

AK Parti'nin 2014 yerel seçimleri 24 Haziran 2018 seçimleri ve 31 Mart seçimlerinde aldığı oyları karşılaştırmalı inceliyor. Hangi ilde ne kadar artış hangisinde ise azalma meydana geldiğini rakamlarla ortaya konuluyor. Rakamların yanı sıra seçmenin tavrı sosyolojik açıdan da inceleniyor.

BİR "KALE" DAHA DÜŞTÜ

Bu süreçte, özellikle bazı il teşkilatlarının beklenen başarıyı yakalayamamaları nedeniyle hedefte olduğu kulislere yansırken, AK Parti içinde önemli görevlerdeki bazı isimlere de yeterli saha çalışmasını yapmadıkları yönünde eleştiriler getiriliyor.

Bu noktada, AK Parti'nin, "kalesi" ve "oy deposu" olarak bilinen Rize'nin Çayeli İlçesi'nde seçimi kaybetmesi geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın memleketi olan Çayeli'de seçimi MHP'li adayın kazanması parti içinde, olumsuz anlamda, büyük yankı uyandırdı.

NURETTİN CANİKLİ'NİN MEMLEKETİ ARTIK "OY DEPOSU" DEĞİL!

Ancak AK Parti'nin düşen tek "kalesi" Çayeli değil! Benzer şekilde AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin memleketi Giresun'da da durum farksız...

AK Parti kabinelerinde Başbakan Yardımcılığı ve Millî Savunma Bakanlığı gibi önemli görevler üstlenen Canikli'nin doğum yeri Giresun'un Alucra ilçesinde AK Parti seçimi kaybetti.

İlçede MHP'nin adayı Suat Aybar, AK Parti'nin adayı Yalçın Eker'i geçerek belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

2014'TE AK PARTİ KAZANMIŞTI

MHP 31 Mart seçiminde oyların yüzde 53.68'ini alırken, AK Parti ise oyların sadece yüzde 39.49'unu alabildi.

2014 yerel seçimlerinde ise AK Parti yüzde 55,04 oy oranıyla seçim yarışını önde tamamlamıştı. 31 Mart'ta ise AK Parti adına bu olumsuz tablonun ortaya çıkmasına Nurettin Canikli'ye tepki oylarının neden olduğu belirtiliyor.

Partinin önde gelen isimlerinin kendi doğum bölgelerinde bile beklenen oy oranına ulaşamamaları AK Parti içinde düşündürücü bir tablo oluşmasına neden oluyor. / SuperHaber

 

Nurettin Canikli kendi ilçesinde seçim kaybetti ile ilgili etiketler AK Parti Giresun Nurettin Canikli yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.