Numan Kurtulmuş'tan EYT açıklaması: Öncelik 3600 ek gösterge ve asgari ücret

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programının konuğu olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, EYT'nin gündemde olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Haber Global'de yayınlanan Siyaset Özel programına katıldı. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunun gündemde olup olmadığı konusunda açıklama yaptı.

Toplumun gündemindeki konuların siyasetin de gündeminde olmasının şart olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, "Öncelik 3600 ek gösterge ve asgari ücret" dedi.

Kurtulmuş şunları söyledi:

"2022 içerisinde bu mesele halledilecek. Biz toplumun konuştuğu meselelerin hiçbirisine duyarsız kalamayız. Özellikle sosyal medyada örgütlenerek çok güzel lobi oluşturuluyor olsa da nihayetinde hiçbir sese kulağımızı kapatmayız. Bunları yarın çözmek isteriz ama sonuçta bir de imkan meselesidir. Şu anda önümüzdeki öncelik asgari ücret. Asgari ücret vergi dışında kalmalıdır, benim görüşümüz sorarsanız. Ama nihayetinde bütçe imkanları çevresinde konuşulmasıdır. Zaten bazı desteklerle aslında asgari ücretten alınan vergilerin de bir şekilde geri iade edildiği sisteme şu anda sahibiz.

Özellikle iktidar partisinde sorumluluk sahibi olan arkadaşlarımızın söylediği her sözü kılı kırk yararak konuşması lazım. Özellikle bu hassas dönemde hassas olunmalıdır. Vatandaş bir zorluktan geçiyor. Özellikle sosyal medyadan bir takım manipüslasyonlarla bu işi çığrından çıkarmak isteyenlere de dikkat çekmek isterim. Benzine zam gelmemişken, benzine zam geldi kuyruklar oldu demek bu da milleti zıvanadan çıkarmaya teşebbüstür."

Numan Kurtulmuş'tan EYT açıklaması: Öncelik 3600 ek gösterge ve asgari ücret ile ilgili etiketler EYT Numan Kurtulmuş 3600 ek gösterge asgari ücret emeklilikte yaşa takılanlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.