Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret açıklaması ”İyi bir rakam olcağını ümit ediyorum“

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş; asgari ücret, EYT yasa tasarısı gibi gümdemdeki kritik sorulara katıldığı bir canlı yayın programında cevap verdi. Asgari ücret ile alakalı görüşlerini de bildiren Kurtulmuş “İyi, vatandaşımızın memnun olacağı bir rakamın ortaya çıkacağını ümit ediyorum” dedi. İşte detaylar…

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündemdeki kritik soruları Haber Global canlı  yayınında yanıtladı. 

Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret açıklaması ”İyi bir rakam olcağını ümit ediyorum“

Kurtulmuş'un açıklamaları:

3'lü mekanizma müzakereleri ile ay sonuna doğru rakam açıklanacak. Vatandaşın enflasyona ezdirilmemesi hükümetimizin temel amaçlarından birisi. Yılın yarısında yeni bir asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Asıl olan geniş kitleyi oluşturan asgari ücretli vatandaşlarımızın alım gücünün olumsuz etkilenmemesi. Asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması Türkiye'de devrim niteliğinde bir adımdı. Hükümetimiz insanlarımızı enflasyonda ezdirmeyecek, alım güçlerinin azalmasını sağlamayacak bir tedbiri alacaktır. Asgari ücretin vatandaşlarımızın memnun olacağı şekilde açıklanacağını ümit ediyorum. 

"İYİ BİR RAKAMIN OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUM"

İyi, vatandaşımızın memnun olacağı bir rakamın ortaya çıkacağını ümit ediyorum. Çok uçuk rakamların telaffuz edilmesinin ise bir rasyonalitesi yok. Olmayacak duaya amin demenin anlamı yok. Görüşmeler sonucunda, büyük çoğunluğun evet diyeceği bir rakam ortaya çıkar. 

 

Numan Kurtulmuş’tan asgari ücret açıklaması ”İyi bir rakam olcağını ümit ediyorum“ ile ilgili etiketler ekonomi Numan Kurtulmuş asgari ücret EYT
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.