Nükhet Duru'nun başlattığı 'tayt' polemiği için Muazzez Ersoy bakın ne dedi

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden Muazzez Ersoy, Posta Gazetesi'ne verdiği röportajda özel hayatına dair açıklamalarda bulundu. Muazzez Ersoy, meslektaşı Nükhet Duru'nun başlattığı tayt polemiği için de yorumda bulundu.

Muazzez Ersoy, Posta'ya verdiği röportajında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Nükhet Duru'nun başlattığı 'tayt' polemiğine son olarak Muazzez Ersoy da dahil oldu. 

Sahneye ilk çıkacağı zaman giyecek kıyafeti olmadığını söyleyen Muazzez Ersoy, ''İlk sahneye çıktığımda giyecek kostümüm yoktu. Annem doğum günümde iki altın bilezik hediye etmişti. Bilezikleri Kapalıçarşı’da bozdurup Beyoğlu’ndaki Feriha Modaevi’nden iki kostüm almıştım.'' itirafında bulundu.


''Pazardan alışveriş fikri kulağınıza nasıl geliyor?'' sorusuna da yanıt veren Ersoy, ''Çocukluğumdan beri pazarları severim. İnsan psikolojisine iyi geliyor. İnsan diyalog içinde oluyor. Her şeyi daha uygun fiyata satın alabiliyoruz. Rahmetli annemle Kasımpaşa Yenişehir’deki pazara bir günde üç-dört kez giderdik.'' ifadelerini kullandı.

Nükhet Duru'nun başlattığı 'tayt' polemiği için Muazzez Ersoy bakın ne dedi

 

''SOKAKTA GÖRDÜĞÜM TAYTLAR EVDE BABANIN YANINDA BİLE GİYİLMEZ''

Muazzez Ersoy, meslektaşı Nükhet Duru'nun başlattığı 'tayt' polemiği hakkında da açıklamalarda bulundu. Ersoy, ''Nükhet Duru, sokakta tayt giyilmesine karşı olduğunu söyledi. Sizce de öyle mi?'' sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi: ''Nükhet Duru, “Vücudunuzu düşünün, ona göre giyinin” dedi. Ben de tayt giyiyorum ama 36 beden olmama rağmen üzerimde tunik oluyor. Kadın haklı! Sokakta gördüğümüz taytlar, evde çoluğun çocuğun, annenin babanın yanında bile giyilmez!''

NÜKHET DURU NE DEMİŞTİ?


Kadınların tayt giymesinden rahatsız olduğunu belirten Nükhet Duru "Herkes sevdiğini, istediğini giyebilir ama ne olur bu tayt olayına bir 'dur' deyin artık. Hiç sevmiyorum. Tunikle giyilirse tamam ama öbür türlü çorapla sokakta dolaşan bir sürü hanımefendi görüyoruz. Bu hoş bir görüntü değil. Sevmiyorum, bu anlamda fikrimi saklayacak değilim. Görsellik devreye girince, yurt dışından gelen modayı çok yanlış uyguluyor insanımız." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Nükhet Duru'nun başlattığı 'tayt' polemiği için Muazzez Ersoy bakın ne dedi ile ilgili etiketler Nükhet Duru Muazzez Ersoy
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.