Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde yeni dönem!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ülke genelinde vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve işlemlerin daha hızlı sonuçlardırılması adına konsept yeniliği yapacak.

Ülkemizde her gün 250 bin kişi nüfus müdürlüklerinde işlem yapıyor. Pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerinin de müdürlüklere verilmesinin ardından artan iş ve işlem yükü nedeniyle personel ve teknik alt yapı sorunları oluştu. Nüfus müdürlükleri bu sorunların üstesinden gelmek adına “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” isimli bir çalışma planladı.

Söz konusu konsepte göre, randevu süreleri bir güne düşürüldü, bir işlem için verilen parmak iziyle diğer işlemlerde yapılabilir hale getirildi, pasaport, sürücü belgesi ve kimlik basımları hızlandırıldı. Öte yandan, nüfus müdürlüklerine kimlik, sürücü belgesi, pasaport yenileme için gelen ve evrakları tam olanların 8 dakikada işlemleri bitirilirken, adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine yanında abonelik sözleşmesi ya da bir fatura gelenlerin ise 5 dakikada bu işlemi gerçekleştiriliyor.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra vatandaşların daha ferah, rahat işlemlerini yapabilmesi için nüfus müdürlüklerini yenileniyor. Yeni Nüfus Müdürlüğü konsepti ile ülke genelindeki il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinin tıpkı banka şubeleri gibi benzer standartta olması sağlanıyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde yeni dönem!

Bu kapsamda çalışmalarına başlayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilk uygulamayı Ankarada gerçekleştirdi. Ankara’da İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binası “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” ile tasarlandı.

Böylece, yeni nüfus müdürlüğü konsepti ile nüfus müdürlüklerinin standartlaştırılması, vatandaşların daha ferah ve konforlu hizmet sunulmasının yanında 3'ü Bir Yerde uygulaması kapsamında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemlerinde daha etkin ve hızlı şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde yeni dönem! ile ilgili etiketler Ankara İçişleri Bakanlığı nüfus Nüfus Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.