Novvicki: Avrupa’ya verilen mesaj çok güzel!

Cumhurbaşkanı ile Polonya gezisine katılan Polonezköy Mahallesi Muhtarı Frederik Novvicki geziye ilişkin “şeref, gurur ve heyecan verici” dedi.

Polonya'ya resmi ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonezköy Mahallesi Muhtarı Frederik Novvicki de heyetiyle beraber Polonya'ya götürdü. Arzu Erdoğral’ın ulaştığı Frederik Novvicki, yaşadıklarını SuperHaber’e anlattı.

-Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle siz de Polonya gezisine katıldınız. Bu daveti nasıl aldınız bize anlatabilir misiniz?

Polonya ziyareti olduğu için Türkiye ile Polonya arasında biliyorsunuz Polonezköy küçük olsa da önemli bir nokta. Dolayısıyla Polonezköy biliniyor hem Polonya’da hem de Türkiye’de. Resmi bir protokol ziyareti olduğuna göre bizde yerel yönetimlerde seçilmiş bir muhtar olarak davet edildik Cumhurbaşkanımız tarafından. Buradan Ankara’ya gittik. Ankara’dan da Cumhurbaşkanımızın uçağı ile Polonya’ya gittik. Törenlere katıldık, oturumlara katıldık.

ŞEREF, GURUR VE HEYECAN VERİCİ

-Sayın Cumhurbaşkanı ile geziye katılmak size neler hissettirdi?

Öncelikle şeref, gurur ve heyecan verici. Orada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’ya beni tanıttı. Tabi bu herkese nasip olmaz. Türkiye’de 50.250 muhtar var ama hiçbirine nasip olmaz bunun sebebi de Polonezköy dünyada bir tane var. Osmanlı’dan kalan bu topraklarda 175 senedir yaşanıyor. Polonya’da uzun zamandır konuşuluyor Türkiye’de biliniyor. Burada doğduk burada büyüdük, burada askerlik yaptık burada çalışıyoruz. Polonya’dan gelen bir toplumuz bir kavim göçüyüz. Dolayısıyla da çok heyecan verici. Cumhurbaşkanımız hep konuşmasında Polonezköy muhtarlığını telaffuz ettiler. Polonezköy muhtarı Frederik sizin muhtar bizim muhtar diye bahsettiler. Tabi ki çok gurur verici çünkü bunun içinde dostluk var, sevgi var, saygı var hürmet var İki ülke arasında. Çok güzel bir şey.

AVRUPA’YA VERİLEN MESAJ ÇOK GÜZEL

-Bu gezide sizin en çok ilginizi çeken ne oldu?

Ben oturumlara da katıldım. Hem Türkiye’nin hem Polonya’nın Avrupa’da hızlı büyümesi ilerlemesi Sayın Cumhurbaşkanı da bunu ifade ettiler. Bende her iki ülkeyi yakinen takip ettiğim ve bildiğim içinde biliyorum. Burada Avrupa’ya verilen mesaj çok güzel. Gerek Polonya Cumhurbaşkanı, Türkiye’yi övdü ve kalabalık bir heyet ile gelinmesinden dolayı takdir etti. Aynı mütevaziliği Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da gösterdi. Polonya’da büyük bir ülke ilerleyen bir ülke. Ekonomiden ticaret hacmi, kültür turizme kadar birbirlerine çok olumlu mesaj ve destek verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler bu olay 1414 yılına dayanıyor. Yani Osmanlı ve Lehlerin arasında 603 yıllık bir tarih ile siyasi ve diplomatik ilişki var. Bu da heyecan verici ve dikkat çekici bir durum. Bu 603 yılın son 175 yılını da Polonezköy teşkil ediyor veya devam ettiriyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Burada doğduk burada büyüdük vatanımız burası. Hafif espri ama gerçek olan bir şeyi söyleyeyim size; Bana soruyorlar hem Polonyalısın hem Türk’sün senin vatanın neresi dedikleri vakit bende Beşiktaş’ın olduğu yer benim vatanım diyorum. Çünkü ben Beşiktaş kongre üyesiyim. Dolayısıyla Beşiktaş ile aynı gururu yaşadık. Bu benim için ayrı şey iki tane ayrı heyecanı aynı güne sığdırdık. Tabi ki Polonya bana yakın. Geçen dönem ben orada muhtarlık yaptım. Aynı zamanda hem burada hem orada muhtardım. Orayı da biraz biliyorum. Oranın muhtarlığı biraz daha değişik. Eski sitem gibi. Biz mahalle olduk şimdi. Mahalle olunca biraz bocalıyoruz. Biraz moralimiz gitti. Benim için değil ama Büyükşehir’de olan hepsi mahalleye dönüştü. Bu büyük bir sıkıntı veriyor bize. Bugünde muhtarlar günü biliyorsunuz. Beykoz İlçesinde tören yaptık. Orada da gündeme aldık. Beykoz’un köyleri var. Köyü olan ilçe ile köyü olmayan ilçe çok farklı. Mesela Beşiktaş’ın Kadıköy’ün Bakırköy’ün köyü yok. Ama Çatalca’nın, Silivri’nin, Şile’nin köyleri var. Bu ilçeler çok sıkıntılı.

-Peki, Cumhurbaşkanımıza bu sıkıntılarınız anlatabildiniz mi?

O konulara girmedik. Her şeyin bir yeri var. Biz protokol olarak gittik. Ama bunu da çok anlatmak isterim. Çünkü bizim yaptığımız iş kamu ve millet yararına. Ama bunu kimse dile getirmiyor. Ne muhalefet getiriyor ne milletvekilleri getiriyor. Ben 1989’dan beri ben bu işin içindeyim. Muhtarlar derneği başkanlığı yaptım.

Ayrıca söylemek isterim ki Polonya gezisinde hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem ben Polonya Cumhurbaşkanını Polonezköy’e davet ettik. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız “evet beraber gideceğiz” dedi.

Novvicki: Avrupa’ya verilen mesaj çok güzel! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Polonya polonezköy frederik novvicki
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.