Novak Djokovic kararını açıkladı! Grand Slam oynamak için aşı olmayacak

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'a katılmak için gittiği Melbourne'de gözaltına alınan ve vizesi iptal edilen Sırp tenisçi Novak Djokovic'ten flaş açıklamalar geldi. Koronavirüs aşısı olup olmadığını açıklamayan ve sağlık belgelerinde yanlış veriler kullandığı ortaya çıkan Sırp raket, Grand Slam'de oynamak için aşı olmayacağını söyledi.

Dünya klasmanının bir numarası olan ve kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu olan yıldız tenisçi Noak Djokovic, Avustralya'dan sınır dışı edilmesi ve vizesinin iptal edilmesi sonrası ilk kez konuştu. BBC'ye açıklamalar yapan Sırp raket, Grand Slam turnuvalarında oynamak için aşı olmayacağını belirterek, "Evet, ödemeye hazırlandığım bedel bu" dedi.

Sırp raket kararının nedeniyle ilgili olarak "Çünkü bedenim hakkında karar verme ilkeleri, herhangi bir unvandan veya herhangi bir şeyden daha önemlidir. Mümkün olduğu kadar vücudumla uyum içinde olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisinin aşı karşıtı olmadığını belirten Djokovic aşı karşıtlarının kendi haklarını savunmalarını desteklediğini vurguladı.

Sırp raket, Grand Slam turnuvalarına katılmak için aşı olmayacağını söylese de önümüzdeki dönemde aşı olma konusunda 'Zihnini açık tuttuğunu' belirtmesi dikkat çekti.

Djokovic, "Aşıya asla karşı olmadım. Küresel olarak herkesin bu virüsle başa çıkmak için büyük çaba sarf etmeye çalıştığını ve umarım yakında bu virüsün sonunu görmeye çalıştığını anlıyorum" dedi.

Sırp raket Novak Djokovic, önümüzdeki ay ABD'de yapılacak Indian Wells turnuvasının katılımcı listesinde yer aldı. Ancak yıldız tenisçi ABD'deki mevcut kurallar gereği turnuvaya katılamayabilir. Sırp raketin kariyerinin geleceği yaptığı aşı açıklamasıyla merak konusu olmayaca devam edecek.

Novak Djokovic kararını açıkladı! Grand Slam oynamak için aşı olmayacak ile ilgili etiketler Grand Slam novak djokovic aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.