Notre Dame ne demek? Katedral nedir?

Notre Dame ne demek? Fransa'nın sembol yapıtları arasında bulunan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın tüm dünya gündemine bomba gibi düşüyor. Kısa sürede sosyal medyada konuşulmaya başlayan yer için bilgiler internet üzerinden araştırılmaya başlandı. İşte Notre Dame ne demek? Katedral nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Notre Dame ne demek? Fransa'nın başkenti Paris'te 850 yıllık olan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın tüm dünya gündemine bomba gibi düşüyor. Yangın nedeniyle kadetralin kulesinin yıkıldığı ve çatısının çöktüğü belirtildi. Kısa sürede sosyal medyada konuşulmaya başlayan yer için bilgiler internet üzerinden araştırılmaya başlandı. İşte Notre Dame ne demek? Katedral nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Notre Dame ne demek? Katedral nedir?

NOTRE DAME KATEDRALİ NEREDE?

Notre Dame Katedrali, Paris, Fransa'da bulunan görkemli bir Katolik Katedrali'dir. Katedral, Ortaçağda inşa edilmiştir. Dünyanın en ünlü kilise binalarından biridir. Yükselen yapıları ve Gotik mimari yapısı son derece güzeldir.

 NOTRE DAME KATEDRALİ TARİHİ

Notre Dame Katedrali'nin inşaatı 12. yüzyılda başladı ve 200 yıldan fazla sürdü. Katedral üzerindeki farklı mimari tasarımlar, binanın inşa edildiği zamanların değişiminin kanıtıdır. Katedral 5,500 metrekarelik bir alanı kaplar. Baskın bir Fransız Gotik tasarımına sahiptir. Katedralin göze çarpan özellikleri, dış duvarlara destek sağlayan uçan iskeletlerdir. Sütun desteği olarak işlev gören ve binanın dışını çizen kişisel heykeller. Katedral içinde çeşitli sanat eserleri, kalıntılar ve ortaçağ'dan mobilyalar sergilenmektedir. Notre Dame Katedrali'nde on tane dev çan bulunmaktadır. Çanlar, kilisede çeşitli etkinliklerde ve hizmetlerde kullanılır.

Notre Dame Katedrali dünyanın birkaç Gotik Katedrali'nden biridir. Katedralin heykeller yıllar boyunca hayatta kalmış olan eski sanat tasarımlarını sergiliyor. Notre Dame Katedrali, ‘Taçların Tacı' ve bir ‘Kutsal çivi' de dahil olmak üzere Katolik inancının kutsal kalıntılarını barındırıyor.

 BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI YANGINA NEDEN OLDU

Fransa saati ile 18:30 sularında başlayan yangına katedralde yapılan bakım ve onarım çalışmalarının sebep olduğu belirtiliyor. Tarihi katedralin çatı katında çıktığı belirtilen yangın sırasında katedralin kulesi çöktü. Katedral çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis katedralin olduğu bölgeye giden büyün yolları trafiğe kapadı.

Paris Valiliği, itfaiye ve ambulansların bölgeye rahat giriş çıkış yapabilmesi için Parislileri bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Her sene 13 milyon turistin ziyaret ettiği katedralin bu hafta sonu kutlanacak paskalya için hazırlandığı belirtildi.

 MACRON OLAY YERİNE GİTTİ

Bu akşam televizyonda halka seslenmesi beklenen Fransa cumhurbaşkanı Macron'un konuşmasını iptal ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un olay yerine hareket ettiği bildirildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Paris Notre Dame Katedrali'nde korkunç bir yangın söz konusu. Paris itfaiyesi halen yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor. Paris Piskoposluğu ile iletişim halindeyiz. Herkesi güvenlik mesafesini korumaya davet ediyorum" dedi.

Öte yandan 850 yıllık katedralin çatısının tamamen çöktüğü belirtildi.

 

Notre Dame ne demek? Katedral nedir? ile ilgili etiketler Fransa Paris
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.