Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Hangi ülkede bulunuyor?

Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın büyük paniğe yol açıyor. Sosyal medya üzerinden yayılan görüntüler kısa sürede gündemin ilk sırasında yer almayı başarıyor. Yangın görüntülerini merak edenler araştırma yapmaya başladı. İşte Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Hangi ülkede bulunuyor? Merak edilen detaylar haberimizde...

Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Paris'teki Paris Notre Dame Katedrali'nde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın büyük paniğe yol açıyor. Sosyal medya üzerinden yayılan görüntüler kısa sürede gündemin ilk sırasında yer almayı başarıyor. Yangın görüntülerini merak edenler araştırma yapmaya başladı. İşte Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Hangi ülkede bulunuyor? Merak edilen detaylar haberimizde...

Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Hangi ülkede bulunuyor?

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali'nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi.

 Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

NOTRE DAME KATEDRALİ NEREDE?

Notre Dame Katedrali, Paris, Fransa'da bulunan görkemli bir Katolik Katedrali'dir. Katedral, Ortaçağda inşa edilmiştir. Dünyanın en ünlü kilise binalarından biridir. Yükselen yapıları ve Gotik mimari yapısı son derece güzeldir.

 NOTRE DAME KATEDRALİ TARİHİ

Notre Dame Katedrali'nin inşaatı 12. yüzyılda başladı ve 200 yıldan fazla sürdü. Katedral üzerindeki farklı mimari tasarımlar, binanın inşa edildiği zamanların değişiminin kanıtıdır. Katedral 5,500 metrekarelik bir alanı kaplar. Baskın bir Fransız Gotik tasarımına sahiptir. Katedralin göze çarpan özellikleri, dış duvarlara destek sağlayan uçan iskeletlerdir. Sütun desteği olarak işlev gören ve binanın dışını çizen kişisel heykeller. Katedral içinde çeşitli sanat eserleri, kalıntılar ve ortaçağ'dan mobilyalar sergilenmektedir. Notre Dame Katedrali'nde on tane dev çan bulunmaktadır. Çanlar, kilisede çeşitli etkinliklerde ve hizmetlerde kullanılır.

Notre Dame Katedrali dünyanın birkaç Gotik Katedrali'nden biridir. Katedralin heykeller yıllar boyunca hayatta kalmış olan eski sanat tasarımlarını sergiliyor. Notre Dame Katedrali, ‘Taçların Tacı' ve bir ‘Kutsal çivi' de dahil olmak üzere Katolik inancının kutsal kalıntılarını barındırıyor.

Notre Dame Katedrali yangın görüntüleri izle! Hangi ülkede bulunuyor? ile ilgili etiketler Fransa Paris
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.