Noterlerde e-başvuru Nasıl Yapılır?

Noterlerde E-başvuru Nasıl Yapılır? Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronvairüs salgını nedeniyle evden çıkamayan vatandaşlara yönelik bir uygulamaya başladıklarını duyurdu. Noterlerde işi olan vatandaşlar, artık e-başvuru yapailecek. Peki noterlere e-başvuru nasıl yapılır? Online noterlik işlemleri nasıl gerçekleştirilir? Detaylar haberimizde...

Noterlerde E-başvuru Nasıl Yapılır? Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronvairüs salgını nedeniyle evden çıkamayan vatandaşlara yönelik bir uygulamaya başladıklarını duyurdu. Noterlerde işi olan vatandaşlar, artık e-başvuru yapailecek. Peki noterlere e-başvuru nasıl yapılır? Online noterlik işlemleri nasıl gerçekleştirilir? Detaylar haberimizde...


NOTERLERDE E-BAŞVURU DÖNEMİ


Adalet Bakanı,  "Salgın riskinin ilk gününden itibaren tedbirleri aldık almaya devam ediyoruz. Adliyelerde insan sirkülasyonu yüzde 95 oranında azaldı. Noterliklerde de insan sirkülasyonu yüzde 85 oranında azaldı. Noterlerde işi olan vatandaşlarımız e-başvuru yöntemiyle yapabilecekler" dedi.

NOTERLERDE E-BAŞVURU NASIL YAPILIR?

E-BAŞVURU VE RANDEVU SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Vatandaşlarımızın noterlik işlemlerini yaptırırken sıra beklememesi ve daha kaliteli hizmet alabilmesi için kurulmuş bu sistemde ilgili işleme ait detay bilgileri tanımlayarak E-​Başvuru Sistemi üzerinden istediği noterliği seçebilmektedir. Seçilen noterlik işlem ön hazırlıklarını yaparak randevu saatini size bildirecektir. Randevu saatinde seçmiş olduğunuz noterliğe giderek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Bu sistemin kullanımı için vatandaşlarımız TNB E-Hizmetler üyeliği işlemini bir defaya mahsus noterliklerden yaptırabilir veya üye olmadan her seferinde kimlik bilgilerini girerek sistemi kullanabilirler. Ücretsiz olan üyelik​ işlemini en yakın noterlikten yaptırabilirsiniz.

Bu sistem 7/24 hizmet verecek şekilde yapılandırılmış olup, E-Başvuru sisteminden 3 şekilde başvuru yapabilirsiniz;

Noterlikte işlemi ıslak imza ile imzalayacak şekilde randevu almak,

Noterlikte işlemi elektronik imza ile imzalayacak şekilde randevu almak,

Noter huzuruna gelmeden işlem başvurusu yapmak.

Başvuru işlemi sonucunda sistem tarafından bir "Başvuru Numarası" üretilir ve başvuru sırasında belirttiğiniz e-posta adresine Başvuru Numaranız gönderilir. Bu yüzden yazdığınız e-posta adresinizin doğru ve sürekli kullandığınız bir adres olması önemlidir.

Noterlikte işlemi elektronik imza ile imzalayacak şekilde randevu aldığınızda, hazırlattığınız noterlik işlem belgesinin KEP adresinize gönderilmesini istiyorsanız ‘Geri Bildirim KEP Adresi’ alanını doldurabilirsiniz.


Noter huzuruna gelmeden uzaktan işlem başlatmak ve tamamlamak istiyorsanız;• İhtarname/İhbarname• Tespitişlemlerinden birini seçebilir ve işleminizi başlatabilirsiniz.

Huzurda olmadan yapmak istediğiniz noterlik işleminizin hazırlanması sonucunda, başvurduğunuz noterlik tarafından size belge örneği, ücret bilgisi ve noterlik IBAN numarası e-posta ile gönderilecektir. Gönderilen belge uygun ise, belirtilen IBAN numarasına ücreti yatırıldıktan sonra işleminiz noterlik tarafından tamamlanacaktır.TNBBS’ne üye iseniz ‘Başvurularım’ başlığı altında mevcut ve geçmiş başvurularınızı takip edebilir , işleminiz noterlik tarafından onaylanmadığı sürece başvurunuzu güncelleyebilir veya iptal edebilirsiniz.

Noterlerde e-başvuru Nasıl Yapılır? ile ilgili etiketler Noter e-başvuru online noter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.