Norveç şokta: Korona aşısı olan 23 kişi öldü

Norveç'te Pfizer-BioNTech'in aşısı yapılan 23 kişi öldü. Bunlardan 13'ünün aşının yaşlı insanlardaki hastalıkları tetiklemesinden meydana gelmiş olabileceği öne sürüldü. Geri kalan ölümlerin sebepleri araştırılıyor.

Norveç koronavirüs aşısı yüzünden meydana gelen ölümlerin şokunu yaşıyor, ülkede 27 Aralık'ta Pfizer-BioNTech'in aşısı uygulanmayla başladı ancak şok edici ölüm haberleri geldi.

Ülkede ilk aşılar Oslo'daki huzurevinde yaşayan yaşlılara uygulandı.

Ortaya çıkan ölümlerde 13 vakada, aşının "yaşlı insanlarda var olan hastalıkların daha ciddi seyrine" yol açan yan etkilere neden olmuş olabileceğini belirtildi.

ABD'de bir doktor ile Portekiz’de 41 yaşındaki bir hemşirenin mRNA tabanlı Pfizer-BioNTech aşısını vurulduktan bir sürene sonra vefat etmişti. 

5 OCAK'TA İLK ÖLÜM HABERİ GELDİ

5 Ocak'ta ise Norveç'ten ölüm haberleri gelmişti. Aynı aşıyı vurulan iki huzurevi sakini hayatını kaybetmişti. O gün açıklama yapan Norveç İlaç Ajansı “5 Ocak’ta, aşılamadan birkaç gün sonra iki kişinin hayatını kaybettiği bilgisini aldık” demişti.

Ajansın Tıbbi Direktörü Steiner Madsen ise, “Ölüm sebebinin aşı mı yoksa bunun aşılamadan sonra gerçekleşen bir rastlantı mı olduğu konusunda inceleme yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullanmış sonra da ülkede sağlık durumu kötü olan ve ciddi hastalıkları bulunan risk grubundaki kişilerin aşılandığını söylemişti. 

AŞI SONRASI ÖLÜM SAYISI 10'A KATLANDI

Ülkede aşının ardından yaşanan ölümlerde tam anlamı ile patlama yaşandı. 

Norveç İlaç Ajansı, internet sitesinden bir açıklama yaparak, Pfizer aşısının yapıldığı 23 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Norveç şokta: Korona aşısı olan 23 kişi öldü

"VAR OLAN HASTALIKLARI TETİKLEDİ"

Ajanstan yapılan açıklamada, ölenlerden 13'ünün yapılan incelemesinde aşının yaşlı insanlarda var olan hastalıkları daha ciddi boyuta taşıyan yan etkiye neden olduğunu sonucunun çıktığı belirtildi.

DİĞER ÖLÜMLER

Amerika'da korona aşısı olan Gregory Michael adlı doktor aşıdan 2 hafta sonra öldü.

Florida'da bir hastanede çalışan Gregory Michael, 18 aralıkta aşının ilk dozunu aldıktan 3 gün sonra ellerinde ve ayaklarında küçük lekeler ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan eşi Heidi Neckelmann, Gregory Michael'in hastaneye gittiğini ve kan değerlerinin normal seviyenin çok altında tespit edildiğini söyledi. Daha sonra eşinin yoğun bakıma alındığını söyleyen Neckelmann, eşinin kısa süre sonra hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

PORTEKİZ'DE DE HEMŞİRE HAYATINI KAYBETTİ

Portekiz'de 30 Aralık 2020'de Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısını olan Portekiz Onkoloji Enstitüsü Pediatri Bölümü'nde (OPI) çalışan 41 yaşındaki hemşire Sonia Acevedo 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Öte yandan aşının ilk uygulaması sırasında ABD'li bir hemşire canlı yayında bayılıp düşmüş daha sonra öldüğü iddiaları ortaya atılmıştı.

Norveç şokta: Korona aşısı olan 23 kişi öldü ile ilgili etiketler ölüm Korona aşı Pfizer-BioNTech kovid SARSCoV2
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.