'Normalleşmede anahtar Erdoğan'da'

İsrail basınında yer alan haberlere göre; Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler mart sonunda normalleşmeye başlayabilir. İki ülkenin karşılıklı büyükelçi atayabileceğinin belirtildiği haberlerde, arabuluculuğu Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yaptığı belirtildi.

Türkiye ile İsrail arasında tekrar büyükelçi atanmasıyla başlayacak yeni bir normalleşme süreci olacağı iddiası gündemde.

Tel Aviv merkezli haber sitesi Walla, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için arabuluculuk yaptığı iddiasını gündeme getirdi.

Haberde, konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüşen Aliyev’in, olumlu cevap aldığı iddia edildi. Milliyet’in sorularını yanıtlayan İsrailli diplomatik yetkililer, Azerbaycan’ın aracubulucuk iddiasını reddetmedi, ancak Türkiye’den henüz olumlu bir sinyal almadıklarını ve çözüme açık olduklarını belirtti.

"ANAHTAR ERDOĞAN'IN ELİNDE"

Yetkililer, ikili ilişkilerin normalleşmesi için “anahtarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde olduğunu” söyledi. Olası bir normalleşmenin ise, İsrail’de 23 Mart 2021’de gerçekleşecek erken seçim öncesinde olması beklenmiyor

'Normalleşmede anahtar Erdoğan'da'

ERDOĞAN - ALİYEV GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le yaptığı görüşmede, Aliyev’in doğum gününü kutladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, görüşmede, Aliyev’in doğum gününü tebrik etti. Erdoğan, Aliyev’e ailesi ve milletiyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür temennisinde bulundu. Aliyev’in ülkesinin refah ve kalkınmasının yanı sıra bölgenin barış ve istikrarı için ortaya koyduğu gayretin tarihi önemde olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yaptığı katkılar için de teşekkür etti.

'Normalleşmede anahtar Erdoğan'da' ile ilgili etiketler İsrail Türkiye Azerbaycan Büyükelçi aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.