Normalleşme desteği ne zaman sona erecek? Başvuru şartları nelerdir?

Normalleşme desteğinde son günler yaklaşırken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu konuda açıklamalarda bulundu. Normalleşme desteği ne zaman sona erecek? Peki, Normalleşme desteğini kimler alabilir, başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, katıldığı CNN Türk canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşverenlere normalleşme desteği alma konusunda tavsiyelerde bulunan Selçuk, prim desteğinin 1000 TL civarında olduğunu ancak Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasından yararlandığı oranda verileceğini söyledi.

NORMALLEŞME DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Tüm işverenlere sürecin düzelmesiyle beraber normalleşmeye geçmeleri ve normalleşme desteği almalarını konusunda tavsiyelerde bulunan Selçuk, bunun ücret desteği değil, Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasından faydalanılan oranda SGK primlerini ödeneği bir destek olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak 3 aylık primlerin 6 aylık kadar ötelendiğini ve 40 milyarlık prim ötelemesi gerçekleştiğini söyleyen Selçuk, normalleşme desteği uygulamasının da ötelenen primlerin bir kısmının alınmayacağı bir uygulama olduğunu ifade etti.
,
3,5 milyon Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasından yararlanan çalışan olduğu aktaran Selçuk, normalleşmeye başladıkça Kısa Çalışma’dan işverenlerin geçmeye çalıştıklarını ve bunun umut verici bir haber olduğunu dile getirdi. Tüm işverenlere normalleşme desteği almalarını tavsiye eden Selçuk, normalleşme desteği ücreti konusunda da bilgi verdi. Prim desteklerinin 1000 TL civarında olduğunu ancak kısa çalışma ödeneği uygulamasından faydalanma oranında verileceğini aktardı.

NORMALLEŞME DESTEĞİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Bakan Selçuk, normalleşme desteği ödemelerinin 26 Eylül tarihinde sona ereceğini söyledi.

Normalleşme desteği ne zaman sona erecek? Başvuru şartları nelerdir? ile ilgili etiketler Normalleşme Desteği başvuru şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.