Normalleşme bekleyenlere kötü haber

Dünya koronavirüs salgını ile bir yılı tamamlamış durumda. Bazen sıkılan, bazen gevşetilen tedbirlerle tamamlanan bir yılın ardından aşılama da başlamışken akıllarda tek bir soru var. Normal yaşama ne zaman dönülecek? Aşı bu konuda herkesi umutlandırmış durumda. Kötü haberse yakın zamanda normalleşme ihtimali sıfıra yakın. Kısıtlamalar bir bir kaldırılsa ya da gevşetilse de salgın öncesine dönülmesi için daha uzun bir süre var. Bunu biz söylemiyoruz. Ülkesinin bu konudaki en yetkin ismi söylüyor

Trump zamanında başkanın koronavirüsle mücade ekibinde bulunan, Anthony Fauci, şu anda da ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı görevini üstleniyor.

Fauci Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, ülkedeki Kovid-19 salgınındaki son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkedeki salgının hala "ciddi" seviyelerde olduğunun altını çizen Fauci, Güney Afrika ve İngiltere'de rastlanan Kovid-19 mutasyonlarının, birbirinden farklı olduklarına dikkat çekerek sözlerine devam etti.

Güney Afrika'daki mutasyona henüz ABD'de rastlanmadığını belirten Fauci, "Şu anda en az 20 eyalette İngiltere'deki Kovid-19 mutasyonuna rastlandı." bilgisini paylaştı.

Bu mutasyonların aşıları etkisiz kılmadığının vurgulayan Fauci, maske takılması konusunda da ekstra özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fauci, Biden'ın ilk 100 günü için koyduğu 100 milyon aşı hedefinin oldukça makul bir miktar olduğunu belirtti.

Aşılama çalışmalarının artırılmasına yönelik eylem planı hazırladıklarına değinen Fauci, "Amerikalıların yüzde 70 ila 85'i yaz ortası ya da sonuna kadar aşılanırsa, sonbahar gibi normale bir nebze dönebiliriz." dedi.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın da Kovid-19 ekibinde yer alan Fauci, şu anda kendisini daha rahat hissettiğini de belirtme gereği hissetti. 

Normalleşme bekleyenlere kötü haber ile ilgili etiketler ABD Trump aşı normalleşme mutasyon Fauci biden
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.