'Normalleşen' Bahreyn ve İsrail liderleri ilk kez bir araya geldi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Salman bin Hamad Al Khalifa iki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesinden bu yana ilk kez İskoçya’daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda (COP26) bir araya geldi.

İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP26) katılan dünya liderleri ikili görüşmelere devam ediyor.

İSRAİL VE BAHREYN LİDERLERİ İLK KEZ BİR ARAYA GELDİ

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Salman bin Hamad Al Khalifa iki ülke arasında ilişkilerin normalleştirilmesinden bu yana ilk kez COP26’da bir araya geldi.

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, tarihi toplantının devam eden COP26'daki oturum arasında yapıldığı ifade edildi.

Bahreyn basınında yer alan haberlerde ise, görüşmede Khalifa’nın Bahreyn'in bölgesel barışı, kalkınmayı ve istikrarı destekleme taahhüdünü vurguladığı belirtildi. Haberde ayrıca, görüşmede, ikili ilişkilerin ve temiz enerji gibi konuların ele alındığı ifade edildi.

BEYAZ SARAY'DA İSRAİL İLE NORMALLEŞMİŞTİ

Öte yandan İsrail ile Bahreyn arasında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

'Normalleşen' Bahreyn ve İsrail liderleri ilk kez bir araya geldi ile ilgili etiketler İsrail bahreyn normalleşme ilk kez iklim glasgow

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.