Noodle kısır yapar mı? Körili hazır noodle zararlı mı?

Noodle kısır yapar mı söylentileri popüler bir hal alırken özellikle paketler halinde satılan ve dakikalar içerisinde hazırlanan bu tip gıdalar zamandan kazandırıyor. Peki gerçektende Indomie hazır noodle zararlı mı?

Kimi öğrenciler ya da işlerinden eve geldiklerinde kendilerini yorgun hissedenler tarafından hazır bir halde paket halinde satılan ve hazırlanışı oldukça basit olan noddle türü gıdalar sık sık tercih ediliyor. Bu tür gıdalar genelde en başta kalp ve damar hastalıkları ile obezite gibi çeşitli sağlık sorunlarını tetikleyebiliyor.

Özellikle marketlerde kolayca bulunan noodleler ise bunlardan biri olarak tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Uzak Doğu ile birlikte K-Pop kültürünün daha da yaygınlaşması sonrasında gençler tarafından sıklıkla tercih edilen bu gıdalar biraz revaçta görülüyor. Ancak yinede uzmanlar bu tür gıdalar için sık sık insanlara uyarılarda bulunuyor.

Son zamanlarda ortaya çıkan kısırlık iddiaları ile birlikte insanlar noodle konusunda aşağıdaki sorusunun cevabını ısrarla arıyor.

Noodle kısır yapar mı?

Başta noodle olmak üzere hazır çorba gibi gıdalar kesinlikle besleyici bir öğe içermemektedir. Bu tip gıdalar besleyici öğeler yerine katkı maddeleri içermekle beraber bazılarında toksik bir koruyucu olan tersiyer bütil hidrokinon (TBHQ) barındırmaktadırlar. Bu katkı maddeleri tüketildiğinde noodlelerle beraber midede kaldıklarından uzunca bir süre kişi sindirim sorunu yaşar ve ciddi sağlık problemleri baş gösterebilir.

Noodle kısır yapar mı? Körili hazır noodle zararlı mı?

Tersiyer bütil hidrokinon (TBHQ) denen madde aslında koruyucu bir petrol yan ürünüdür. üketiciler, sentetik kimyasalların antioksidan özellikler içerebileceğini ne kadar da görmezden gelseler de bu antioksidanlar doğal antioksidanlardan farklı olmakla beraber kesinlikle bir yararları bulunmamaktadır.

Noodlenin henüz kısır yaptığına dair bir kanıt kesinlikle yoktur. Yani bu noodle kısır yapmaz olarak da algılanabilir. Ancak yinede bu tür rahatsızlıklara neden olabileceği gibi ihtimallerde yok değildir. Uzmanlar, özellikle pandemi koşullarında daha sağlıklı yiyeceklerin tüketilerek hazır ve paketli gıdalardan uzak durulmasını tavsiye etmektedir.

Körili noodle zararlı mı?

Uzak Doğu yemeklerinden birisi olan körili noodle, oldukça popüler bir şekilde tüm dünyaya kısa zamanda yayıldı. Yapılan araştırmalar çerçevesinde noodlenin çok da sağlıklı bir besin olmadığı ortaya çıktı.

Güney Kore’de yapılan bir araştırmada yapılan çalışmalar çerçevesinde özellikle noodle tüketenlerin felç, kadınlarda kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara yakalandığı belirlendi. Uzmanlarda noodle tüketenlerde metabolik sendroma yakalananların enerji kontrolünü sağlayamadığını ve buna bağlı olarak da kişide yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlar baş gösterdiği dile getirildi. Ayrıca bunları şeker hastalığı ve kalp hastalıkları izlediği belirtildi.

Noodle kısır yapar mı? Körili hazır noodle zararlı mı? ile ilgili etiketler noodle kısır
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.