Nokia 9'un özellikleri nelerdir?

Nokia 9'un özellikleri nelerdir? Nokia'nın yeni amiral gemisi Nokia 9 vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Daha önce çift ön kameralı fotoğrafı sızdırılan telefon hakkında şimdi de Samsung Galaxy S9'da olmaması ile hayal kırıklığı yaratan bir özelliğin olacağı yönünde bilgi geldi. Biz de bu konuda merak edilenleri derledik. Telefonun en boy oranına sahip 5.7 inçlik çerçevesiz bir ekranla gelmesi bekleniyor. Nokia 9'un teknik özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? Ne zaman satılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Nokia 9'un özellikleri vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. HDM Global amiral gemisinde ön yüzü tamamen ekran yapmak adına muhtemelen çentiğe yer verecek. iPhone X‘un beğenilmeyen çentiği Nokia’da da kullanılabilir. Android P’nin çentik desteği sunması birçok Android destekli telefonun bu tasarımla gelme ihtimalini yükseltiyor. Nokia 9'un teknik özellikleri nelerdir? Fiyatı ne kadar? Ne zaman satılacak? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Nokia_9un_teknik_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadar_Ne_zaman_satlacaksf

NOKİA 9'UN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeni telefonun ismi Nokia 9 olarak belirlendi. Nokia 9’un 18: 9 en boy oranına sahip 5.7 inçlik çerçevesiz bir ekranla gelmesi bekleniyor.

HDM Global amiral gemisinde ön yüzü tamamen ekran yapmak adına muhtemelen çentiğe yer verecek.

iPhone X‘un beğenilmeyen çentiği Nokia’da da kullanılabilir. Android P’nin çentik desteği sunması birçok Android destekli telefonun bu tasarımla gelme ihtimalini yükseltiyor.

Nokia 9’da Apple ve Samsung’un başaramadığı ekrana gömülü parmak izi tarayıcısının yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Peki bu ne anlama geliyor?

iPhone ve Samsung telefonların aksine parmak izi okuyucu için artık herhangi bir tuş gerekmeyecek. Dokunmatik ekran parmak izinizi tanıyacak!

Bu özellik Çin’deki güvenilir bir kaynak tarafından da doğrulandı. Bu kaynak daha önce Nokia 6 ile ilgili doğru bilgileri sızdırmıştı.

Vivo, ekran üzeri parmak izi tarayıcısı sunan tek telefon üreticisi. Yani Nokia bu teknolojiyi kullanan ikinci telefon markası olacak!

Nokia 9’da Galaxy S9 serisindeki gibi Iris tarayıcısı olacağı, güvenliğin parmak izi ve iris tarayıcı ile sağlanacağı iddia ediliyor.

Yeni Nokia modeli bu yıl tanıtılan birçok amiral gemisi modellerde olduğu gibi muhtemelen Snapdragon 845 işlemci ile gelecek.

6 GB RAM ve hızlı şarj özellikli 3800 mAh gücünde bir batarya da yeni cihazın muhtemel özellikleri arasında.

Nokia 9’un şimdiye kadarki en iyi kameraya sahip olması bekleniyor. HMD’nin DXOMark’ın zirvesinde yer alan Galaxy

S9 Plus’ın tahtını sallayacak bir telefonla karşımıza çıkacağı iddia ediliyor.

Nokia’ın 9’un 22 MP çözünürlüklü çift ana kamera ve 12 MP çözünürlüklü ön kamera ile geleceği düşünüyor.

Nokia_9un_teknik_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadar_Ne_zaman_satlacaksfaasf

NOKİ9 NE ZAMMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Hemen beklemeyin; zira Nokia'nın bu yeni telefonunun satışa çıkması yıl sonunu bulacak gibi görünüyor.

NOKİA 9'UN FİYATI NE KADAR?

Henüz net bir bilgi yok; ancak Nokia 9'un Türkiye'ye geliş fiyatının 4 bin 500 TL'den düşük olmayacağı düşünülüyor.

Nokia_9un_teknik_ozellikleri_nelerdir_Fiyat_ne_kadar_Ne_zaman_satlacaksfaf

NOKİA NEDİR?

Nokia Corporation, 1865'te kurulmuş Finlandiya merkezli çokuluslu bir bilgi teknolojileri, telekomünikasyon şirketidir. Nokia'nın merkezi, Helsinki büyük metropol bölgesinde Espoo, Uusimaa'da bulunmaktadır. 2014'te Nokia, 120 ülkede 61.656 kişiyi istihdam etti, 150'den fazla ülkede iş yaptı ve yıllık gelirleri yaklaşık 12.73 milyar Euro olarak bildirildi. Nokia, Helsinki Borsası ve New York Menkul Kıymetler Borsası'nda halka açık bir limited şirkettir. Fortune Global 500'e göre 2013 yılında ölçülen gelirlere göre dünyanın 274üncü en büyük şirketidir ve Euro Stoxx 50 borsa endeksinin bir bileşenidir.

Şirket, esas olarak bir kâğıt hamuru fabrikası olarak kurulan 151 yıllık geçmişi boyunca çeşitli endüstrilere girmişti ve şu anda büyük ölçekli telekomünikasyon altyapıları ve teknoloji geliştirme ve lisanslamalar üzerine odaklanmaktadır. Nokia, GSM ve LTE standartlarının geliştirilmesine yardımcı olmakla birlikte taşınabilir telefon endüstrisine önemli bir katkı sağlamış ve bir süre için dünyanın en büyük cep telefonu satıcısı olmuştur. Nokia'nın hakimiyeti Symbian platformu aracılığıyla akıllı telefon endüstrisine de uzanmış, ancak sonunda rakiplerinin gölgesinde kalmıştır. Nokia, gelecekteki akıllı telefonlarında yalnızca Windows Phone işletim sistemini kullanmak için 2011'de Microsoft'la bir anlaşmaya varmıştı. Cep telefonu işi, sonuçta toplamda 7,17 milyar dolar bir değerle Microsoft tarafından satın alındı. Nokia'nın eski İcra kurulu başkanı Stephen Elop ve diğer bazı yöneticiler 25 Nisan 2014'te tamamlanan anlaşmanın bir parçası olarak Microsoft'un yeni Microsoft Mobile örgütlenmesine dahil oldu.

Cep telefonu satışlarından bu yana, Nokia, Here Maps bölümünün satılması, sanal gerçeklikteki işleyişi ve Fransız telekomünikasyon şirketi Alcatel-Lucent ve sayısal sağlık satın alımları ile telekomünikasyon altyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde odaklanmaya 2016 yılında başlamıştır. 8 ocak 2017'de çin pazarı için Nokia 6 isimli telefonu duyurdu. Telefona olan aşırı ilgi şirketin elini güçlendirdi ve şirket telefonu global olarak satışa sunacağını duyurdu. 26 ocak 2017 'de MWC'de 3 farklı orta segment akıllı telefon (3,5,6) ve efsane olarak kabul edilen 3310'un yenilenmiş halini tanıttı.

TARTIŞMALAR
NSN'İN İRAN'A MÜDAHALE KABİLİYETİ SAĞLANMASI

Nokia ve Siemens AG'nin ortak girişimi olan Nokia Siemens Networks, 2008'de İran'ın tekel telekom şirketine, vatandaşlarının İnternet iletişimlerini engellemesine izin veren teknoloji sağladığı bildirildi. Söz konusu teknoloji ile, İran'ın "e-postalar ve internet telefon görüşmelerinden Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ sitelerindeki görüntülere ve mesajlara" kadar her şeyin içeriğini okumak ve hatta değiştirmek için derin paket denetimi kullanmasına izin verdiği bildirildi. Teknoloji "yetkililere yalnızca iletişimi engellemeyi değil, bireyler hakkında bilgi toplama ve dezenformasyon amacıyla değiştirmek üzere izlemeyi" mümkün hale getirmekteydi.

Haziran 2009'da İran'da yapılan seçim sonrası protestolar sırasında İran'ın İnternet erişiminin normal hızın onda birinin altına düştüğü ve uzmanların bunun kesme teknolojisinin kullanımından kaynaklandığından şüphelendiği bildirildi.

Temmuz 2009'da Nokia, İran'da ürün ve hizmetlerini boykot etmeye başladı. Bu boykot, tüketiciler tarafından seçim sonrası protesto hareketine sempati duyulmasına neden oldu ve rejim ile birlikte çalıştığı düşünülen şirketleri hedef aldı. Ahize talebi düştü ve kullanıcılar SMS mesajı göndermeye başladı.

Ortak girişim şirketi Nokia Siemens Networks, yalnızca "yerel sesli çağrıların izlenmesi için" yalnızca yasal bir müdahale kabiliyetinin İran'a sağladığını bir basın açıklamasıyla belirtti. Nokia Siemens Networks, "İran'a derin paket incelemesi, web sansürü veya internet filtreleme yeteneği sağlanmadı" dedi.

LEX NOKİA

2009'da Nokia, Finlandiya'da şirketlerin çalışanlarının elektronik haberleşmelerini şüpheli bilgi sızıntısı durumunda izlemelerine izin veren bir yasayı yoğun bir şekilde destekledi. Nokia, söylentilerin aksine "elektronik gözetim yasaları değiştirilmediği takdirde şirketin merkez ofisini Finlandiya dışına taşımayı düşündüğünü" reddetti. Finlandiya medyası, Lex'in yasasını Nokia'nın baskılarının bir sonucu olarak uyguladığı için yeniden adlandırdı.

Yasa yürürlüğe girdi ancak hükümlerinin uygulanması için katı şartlar taşıyordu. Şubat 2013'e kadar herhangi bir şirket hükümlerini kullanmamıştır. 25 Şubat'ta Veri Koruma Ombudsman Dairesi, Hämeenlinna kentinin geçtiğimiz günlerde gerekli bildirimi verdiğini doğruladı.

NOKİA-APPLE PATENT ANLAŞMAZLIĞI

Ekim 2009'da Nokia, Delaware Bölge Mahkemesinde Apple Inc.'e karşı, Apple'ın veri aktarımını da içeren kablosuz iletişimle ilgili 10 patentini ihlal ettiğini iddia eden bir dava açtı. Apple Aralık 2009'da Nokia'ya 11 patent ihlali iddiasıyla dava açarak cevap verdi. Apple'ın Genel Sekreteri Bruce Sewell, "Diğer şirketlerin, sadece kendi teknolojilerini icat ederek, bizimkilerini çalmakla değil, bizimle rekabet etmesi gerekir" dedi. Bu, iki telekomünikasyon yetkilisi arasında çirkin bir kavga ile sonuçlandı ve Nokia başka bir takım davalar açtı, bu kez de ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple'ın "neredeyse tüm cep telefonlarında, taşınabilir müzik çalarlarda ve bilgisayarlarda" patentleri ihlal ettiğini iddia etti. Nokia, mahkemeden, iPhone, Mac ve iPod da dahil olmak üzere Apple'ın tüm ABD'ye ithalatını yasaklamasını istemeye devam etti. Apple, Ocak 2010'da ITC'ye şikayet ederek buna karşılık verdi.

Haziran 2011'de Apple, Nokia'ya 600 milyon dolarlık tahmini bir kez ödeme ve Nokia'ya ödenecek telif ücretlerini kabul etti. İki şirket de patentli bazı teknolojileri için çapraz lisans patentleri üzerinde anlaşma sağladı.

HİNDİSTAN'DA VERGİ KAÇIRMA İDDİASI

Nokia'nın Hint yan kuruluşu, Hindistan'da TDS'nin ödenmemesi ve transfer fiyatlandırması normlarının ihlali ile itham edildi. Altı yıllık bir seyir sırasında tahakkuk eden, ₹ 30 milyar tutarında ücretsiz TDS, Hint yan kuruluş tarafından ana şirkete yapılan telif ücretinden kaynaklanmaktadır.

Nokia 9'un özellikleri nelerdir? ile ilgili etiketler nokia 9 özellikleri nelerdir fiyatı ne kadar ne zaman satılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.