Noel Baba gerçek mi? Neden tüm dünyada tanınır? Neol Baba deyince aklımıza neden yılbaşı gelir?

Tüm dünyanın bildiği karakterlerinden başında gelen Noel Baba gerçek mi yoksa kurgu bir karakter mi? Aziz Nikola'dan alıntı Santa Claus'tan türetilen bir isme sahip olan Noel Baba deyince aklımıza yılbaşı gelir. Peki neden?

Tüm dünya yeni bir yıla hazırlanırken yine gündeme gelen Noel Baba kimdir, gerçek mi soruları, cevabını arıyor. Peki, Noel Baba deyince neden aklımızı yılbaşı gelir?

NOEL BABA GERÇEK Mİ?

Yılbaşı ve Noel yortusu ile özdeşleşen ve Noel ile yılbaşı arasındaki kavram karmaşasından nasibini alan Noel Baba efsanesi, Noel gecesinde evlere gizlice girerek çocuklar için hediye bıraktığına inanılan karakterdir. Noel Baba bir efsane olarak varlığını sürdürmekle birlikte gelenekselleşen Noel kutlamalarının vazgeçilmez karakteri olmuştur.

Noel'i kutlayan Hıristiyan aileler genellikle çocuklarını Noel Baba'nın varlığına inandırıp bu geleneği yaşatır. Aileler Noel Baba efsanesiyle çocuklarına, iyi bir çocuk olursa Noel gecesi hediye getirerek ödüllendireceğini söyler ve böylece çocuklar üzerinde bu şekilde bir otorite sağlar. İnanışa göre Noel Baba, bacadan eve girerek Noel çamının altına önce çocuklar sonra anne ve babalar için hediye bırakır. Ayrıca Noel Baba daha fazla hediye bıraksın diye evin içine çoraplar da asılır. Hediye almak her zaman güzel ve mutluluk verici birşey olduğu için çocuklar da Noel Baba'nın varlığına inanmayı sürdürür.

Noel Babanın Var Olduğunu Kanıtlayan 5 Video Kaydı - YouTube

Noel Baba karakterinin kökleri Pagan kültürü ve eski İskandinav mitolojisine dayanır. Hıristiyanlık dini doğmadan önce Paganizm inancı yaygındı. Hıristiyanlığın doğmasıyla birlikte din değiştirenler ister istemez eski geleneklerinden esinlenerek Pagan kültürüne ait motifleri Hıristiyanlığa taşıdı. Noel Baba'nın hediye dağıtma geleneği İskandinav mitolojisindeki tanrı Odin'e dayanmaktadır.

Noel'in kökeni Paganlardan da eskiye dayanır. Eski Mısır ve firavunlar devrinde Güneş Tanrısı Amon - Ra'nın doğumunun kutlandığı bu gelenek, ilk çağ Persleri ve Roma İmparatorluğu ile biçim değiştirerek Hıristiyanlık dinine sonunda Noel şeklinde eklemlenmiştir. Roma İmparatorluğu'nun hıristiyanlığı resmi dini olarak kabul etmesiyle Pagan kökenli bu yortu Hıristiyanlığın kutsal günü haline dönüştü.

Noel Baba gerçek mi? Neden tüm dünyada tanınır? Neol Baba deyince aklımıza neden yılbaşı gelir? ile ilgili etiketler Yılbaşı noel baba gerçek mi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.