Nobel ödüllü Malala, Oxford'da okuyacak!

Kadınların eğitimi için mücadele veren ve Taliban saldırısında yaralan Nobel Barış Ödüllü Pakistanlı aktivist Malala Yusufzay, İngiltere'deki Oxford Ünivresitesi'ne kabul edildi

Pakistan'da kız çocuklarının okuması için mücadele veren ve 'en genç BM elçisi' ünvanlı 20 yaşındaki Nobel Barış Ödüllü aktivist Malala Yusufzay Twitter adresinden, İngiltere'nin, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi'ne gideceğini duyurdu.

Yusufzay Felsefe, Politika ve Ekonomi bölümünde okuyacak.

1

​Öte yandan Yusufzay'ın takipçileri haberi coşkuyla karşıladı.

Bir kullanıcı genç kadının yaşadığı talihsizliklere rağmen dünyanın en iyi üniversitelerinden birine girmiş olmasına duyduğu hayranlığı dile getirdi: "Malala birkaç yıl önce kadınların eğitim haklarını savunduğu için vurulmuştu. Bugünse Oxford'dan kabul aldı. Çok saygı duyuyorum."

2

Bir başkası ise "Muhtemelen küçükken Oxford'da okuyacağını hayal bile etmemişti. BÖYLE DEVAM ET KIZ KARDEŞ" diye yazdı.

3
Bir diğer kullanıcı ise Malala'nın kabulü ile ilgili esprili bir yorumda bulundu: "Başvuranların çoğunun özgeçmişinde bir sivil toplum örgütünde staj deneyimi vardır. Malala'nın ise Nobel Barış Ödülü var."

4
Pakistan'da kadınların eğitimi için mücadele eden aktivist Malala Yusufzay, 2012 yılında, insan hakları için yaptığı eylemler nedeniyle Taliban tarafından hedef alınmış ve başından yaralanmıştı. Yusufzay 2014 yılında 'çocukların eğitim haklarını savunmak için ve çocuk ve gençler üzerindeki baskılara karşı verdiği mücadelelerinden dolayı Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

Nobel ödüllü Malala, Oxford'da okuyacak! ile ilgili etiketler Pakistan Taliban malala nobel barış ödülü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.