Niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi?

Niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi? Ramazan ayının gelmesiyle oruç ibadetini yerine getirecek milyonlarca müslüman için artık geri sayım başladı. Oruç tutmak için de en önemli şeylerden biri de niyet. Ancak niyet ettikten sonra tekrar su içebiliyoruz. Peki ezan okunmadan tekrar su içilir mi?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getirecek müslümanlar, ilk sahur için adeta geri saymaya başladı. Ramazan ayında sahurda niyet etmenin bazı usul ve kaideleri de mevcut. Peki niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi?

NİYET ETTİKTEN SONRA EZAN OKUNMADAN SU İÇİLİR Mİ?

Orucun başlangıcı ve sabah namazının girişi imsak vakti iledir. Niyet etmek isteyen müslümanın imsak vaktinden önce yemek ve içecekleri bırakması gerekir. 

Oruç tutmak için yapılacak olan niyetin oruca başlama vakti olan imsak vaktine denk getirilmesi gerekli değildir. Bu nedenle imsak vaktinden önce niyet edilebilir.

Niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi? Orucu bozan durumlar nelerdir?

Akşam yatmadan önce yemek yiyip oruç tutmak için niyet eden kişi, gece uyandığında imsak vaktine kadar yiyip içebilir. Niyet edilmiş olması orucu başlatmaz.Orucun başlama vakti imsak kesilmesidir.İmsak kesilinceye kadar niyet edilmiş olsa dahi yenilip içilir. 

Takvimlerde gösterilen imsak, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabaj namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yeme içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağıza bulunan lokmanın bir sakıncası yoktur.

Niyet ettikten sonra ezan okunmadan su içilir mi? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan pidesi oruç sahur niyet
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.