Nişantaşı Üniversitesi karıştı, 30 akademisyen işten çıkarıldı!

Nişantaşı Üniversitesi'nde işten çıkarılan akademisyenlerin sayısı 30’a ulaştı. İşten çıkarma sebebi olarak ise işverene hakaret gösterildi. Akademisyenler ağır koşullara çalıştıklarını, yemeğe ve tuvalete dönüşümlü gittiklerini söyledi. Sayının artacağı, 60 asistanın işten çıkarılacağı düşünülüyor.

Nişantaşı Üniversitesi’nde akademisyen kıyımı devam ediyor. Yönetim, eşit ücret talep eden asistanların görevine son veriyor. Asistanlar, devlet üniversitelerinde çalışan asistanlarla aralarındaki ücret farkına karşı üniversite yönetimine dilekçe vermişti. Dilekçenin verilmesinin ardından asistanlar, okul yönetimi tarafından performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten atıldılar.

GERGİNLİK, GÖRÜNTÜLERLE ORTAYA ÇIKMIŞTI

29 Mart'ta Rektör Yardımcısı Mehmet Ünal, alkışlı protesto gerçekleştiren asistanların üzerine yürürken “Tutumunuzu da gördüler, üslubunuzu da gördüler. Bu mu eğitim?” diyen bir akademisyene “Eğitim bu” diye bağırarak yanıt vermişti.

HİÇBİR BİLDİRİM YAPILMADAN İŞTEN ÇIKARILDILAR

Bugün yeni bir gelişme yaşandı. 10 akademisyen daha okulda geldiklerinde kartlarının basmadığını fark etti. Kendilerine hiçbir bildirim yapılmadan işten atıldıklarını söyleyen asistanların eşyalarını toplamaları ve üniversite dışına çıkmalar söylendi. Asistanların dünkü protesto sonrası işten çıkarıldıkları öğrenildi. İşten çıkarma sebebi olarak ise işverene hakaret gösterildi. Üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından akademisyenlere, eşyalarını toplamaları ve üniversiteden çıkmaları gerektiği söylendi. Akademisyenler okul dışına çıkana kadar takip edildi.

 

Nişantaşı Üniversitesi karıştı, 30 akademisyen işten çıkarıldı! ile ilgili etiketler Akademisyen nişantaşı üniversitesi kıyım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.