Nişantaşı Üniversitesi Avrupa'ya açılıyor!

Sabah gazetesi yazarı Sinan Özedincik bugün köşesinde Nişantaşı Üniversitesinin yeni kampüsü olan Maslak 1453 Neotech Kampüsü’nü yazdı. Kampüs aynı zamanda Avrupa'nın en büyük kampüsü olması ile birlikte 68 bin öğrenciyi hedefliyor.

Sabah gazetesi yazarı Sinan Özedincik bugün köşesinde Nişantaşı Üniversitesi'nin yeni yatırımı ve Avrupa'nın en büyük kampüsü olan Maslak 1453 Neotech Kampüsü’nü yazdı. Türkiye'nin de en hızlı büyüyen Vakıf üniversitelerinden biri olan Nişantaşı Üniversitesi hakkında merak edilen her şeyi Üniversite kurucusu Levent Uysal cevapladı.

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ AVRUPA’YA AÇILIYOR

200 milyon dolarlık yatırımla Maslak 1453 Neotech Kampüsü’nü açan Nişantaşı Üniversitesi, aynı anda 68 bin öğrenciye eğitim verecek. Yatırım, Avrupa’nın en büyük kampüsü olma özelliğini taşıyor.

2010'da Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu'nu, 2012- 2013 eğitim döneminde de Nişantaşı Üniversitesi'ni kuran Levent Uysal, yeni bir yatırımın startını verdi. Uysal, 200 milyon dolarlık Maslak 1453 Neotech Kampüsü'nde aynı anda 68 bin öğrenci eğitim göreceği Avrupa'nın en büyük kampüsünü hayata geçirdi. 30 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen vakıf üniversitelerinden biri olan Nişantaşı Üniversitesi, bu hamleyle markasını uluslararası arenaya taşıyor.

Neden Maslak 1453?
Bir yerleşke açmayı planladığımızda, özellikle öğrencilerimizin kolay gidip gelmesi ve şehrin ortasında olmasını istiyoruz. Öğrencinin öğleye kadar okumasını, öğleden sonra da çalışmasını istiyoruz. Çünkü iş garantisi diye bir şey yok, biz okurken iş tecrübesi vermeliyiz. Bizim öğrencilerimize part time ya da full time işler vermemiz gerek. Bu stratejiyle ilerliyoruz. Böylece cuma günü mezun olan öğrencimiz, pazartesi işe başlıyor. Stratejimizi de bunun üzerine kurduk. Öğrencimiz 'Ben şu alanda ya da şu hedef şirkette çalışmak istiyorum' diyor. Biz de onu patronuyla, insan kaynakları direktörüyle tanıştırıyoruz. İki taraf da mutluysa zaten sürdürülebilir bir iş ilişkisi başlıyor.

ENGELSİZ KAMPUS YAPTIK

Maslak nasıl bir kampüs oldu?
Teknoloji içeren bir kampus oldu. Mesela kampusta dronlar size yer gösteriyor, navigasyonumuz var, sınıfları bulduruyor. Bunu özellikle engelli öğrencilerimize engelsiz kampus oluşturmak için yaptık. Bütün öğrencilerimize aynı anfide ders verdiriyoruz. Mevcut modelde engele göre eğitim veriliyor. Biz ise onları topluma dahil edip, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve hayat motivasyonlarını yükseltmek istiyoruz.

Yurtdışı eğitiminiz başladı mı?
Başladı. Şu anda Londra'da aktif, iki grubumuz var, çok mutlular. Hedefimiz, Londra'da İngiltere kurallarına göre bir üniversite açmak. Aynı şeyi Dubai ve Dublin'de de yapacağız. Yani bir çocuk liseyi bitirdiğinde İngiltere'ye gidip Türk üniversitesinde okuyup Londra'da çalışıp kalabilir.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNEMLİ

Teknolojiye ekstra önem veriyorsunuz...
Teknolojiyle gelişen kampusların öğrencilerimize, mezunlarımıza fayda sağlayacağına inanıyoruz. Kitaplara, kütüphaneye inanıyoruz ama bunun yanında e-kütüphaneyi kuruyoruz. Hedefimiz dünya çapında işler yapmak. Çok iyi İngilizce konuşan, teknolojiyi iyi kullanan, etik kurallarla bezenmiş mezunlar yetiştirmemiz lazım. Bizim için her şeyden önemlisi sürdürülebilir ilişkisi olan insanlar yetiştirmek. Bu doğrultuda eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunun için dünyanın birçok noktasına giderek, gelişen eğitim sektöründen neleri Türkiye'ye getirebiliriz diye düşünüyoruz.

BEŞ ÜLKEDE YERLEŞKE AÇACAĞIZ

Yurtdışındaki okul projeleriniz hangi aşamada?
Londra, Dubai ve Dublin'de birçok girişimimiz var. Türk eğitim modellerini burada doğru yapılandırmayı hedefliyoruz. Beş ülkede yerleşke açmak istiyoruz. İspanya'da çalışmalara başladık. Almanya, Kanada, Avusturya ve İrlanda da planlarımız arasında. Anlaşmalar yapıldı, yerleşkeler belirleniyor. Bizde okuyan çocuklar, yaz aylarında bu ülkelere gidip bir kültürü tanısın, dili öğrensin istiyoruz. Ayrıca Dubai'de donanımlı bir sağlık üniversitesi, Viyana'da kapsamlı bir şehircilik üniversitesi açılması için çalışmalarımızı son noktaya getirdik. Viyana'da 10 bölümlük bir üniversite açmayı planlıyoruz. Uluslararası Viyana Üniversitesi olarak başvurumuzu yaptık. Ön izinleri aldık, 2018'de açacağız. Avusturya Avrupa'nın merkezi. Özellikle Almanya ve Avusturya'da yaşayan Türklerin yoğun üniversite talebi olduğu görülüyor.

ULUSLARARASI İŞBİRLİKLERİ VAR
Levent Uysal, Nişantaşı Üniversitesi'nin global bakış açısı ve uluslararası işbirlikleri ile topluma değer katmayı amaçladığını söyledi. Uysal, Maslak 1453 Neotech Kampusu ile Nişantaşı'nın Avrupa'da aynı anda en fazla öğrencinin ders yapabildiği tek üniversite olacağını sözlerine ekledi.

Nişantaşı Üniversitesi Avrupa'ya açılıyor! ile ilgili etiketler Maslak levent uysal nişantaşı üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.