Nişan yüzüğü hangi ele takılır? Söz ve nişan yüzüğü hangi parmakta olur?

Evlilik öncesi son adım Nişan törenidir. Bu aşamada taraflar, nişan yüzüğünün hangi ele takılacağı konusunu düşünürler. Söz ve nişanda yüzüğün hangi el ve parmakta olacağı konusunun detayları haberimizde.

Evlenmeyi düşünen çiftlerin evlilik öncesi son töreni nişan törenidir. Nişan yüzüğünün hangi el ve parmağa takılacağı konusu hep merak edilegelmiştir. Yaz aylarının en çok düzenlenen etkinliği düğün yapılmadan bilinmesi gereken bilgileri sizler için derledik.

NİŞAN YÜZÜĞÜ HANGİ PARMAĞA TAKILIR?

Yazın gelişiyle birlikte düğün sezonu başlar. Birçok kişi dünya evine girmek adına birbirlerine sözler verir. Nişan, Türk toplumunda önemli bir düğün geleneğidir. Bu nişan geleneğinde çiftler artık bunu sembolize etmek ve dışarıya karşı biriyle nişanlı olduklarını göstermek için yüzük takıyorlar. Bu yüzük aslında iki kalbin birliğini ve birbirlerine olan bağlılıklarını sembolize ediyor.

Evlilik Yüzüğü Kadında Ve Erkekte Hangi Parmağa Takılır? - Evlilik

Nişan Yüzüğü Nasıl Takılır?

Pek çok genç evliliğin bu aşamasında hangi ellerine ve parmaklarına nişan yüzüğünü takacağından emin değil. Geleneksel olarak nişan yüzüğü, sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Nişan töreninizde tek bir taş yüzüğünüz varsa tek taş üzerine nişan yüzüğünü takacak şekilde de kullanabilirsiniz. Nişanlılar evlendikleri zaman ise sağ yüzük parmaklarına taktıkları yüzük sol yüzük parmaklarına geçecektir.

Nişan yüzüğü hangi ele takılır? Söz ve nişan yüzüğü hangi parmakta olur? ile ilgili etiketler nişan yüzüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.