Nimet Anne 74 yaşında Cerrahpaşa Tıp'tan mezun oldu

Her sene doktor olan öğrencileri için mezuniyet düzenleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde, bu sene bir ilk yaşandı. Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran, 74 yaşındaki Nimet Süner bu yıl mezun olarak doktor oldu. Doktor Nimet Süner’e, diplomasını İstanbul Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şansın Tüzün verdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 194. yıl 188. dönem mezuniyet töreni Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti. 2014 yılından bu yana Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarında öğrenim gören mezunlar, coşkulu bir törenin ardından keplerini havaya fırlatarak, öğrenci olarak girdikleri okuldan doktor olarak ayrıldılar.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ’NDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Doktor olan tıp fakültesi öğrencilerinin, kendilerini eğiten ve mezuniyette yanlarında olan hocaları ile çoşkulu oldukları mezuniyet töreninde, bir ilk yaşandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2021 mezuniyet töreninde, bir ilke sahne olan en yaşlı doktorun mezun olmasıydı.

Nimet Anne 74 yaşında Cerrahpaşa Tıp'tan mezun oldu

NİMET ANNE 74 YAŞINDA CERRAHPAŞA TIP’TAN MEZUN OLDU

Mezuniyet törenine gelenler, mezun doktor adaylarının yanında, oldukça yaşı ilerleyen bir mezun doktor görünce, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Her sene doktor olan öğrencileri için mezuniyet düzenleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde, bu sene bir ilk yaşandı. Yıllar önce tıp eğitimi hayali kuran, 74 yaşındaki Nimet Süner, bu sene mezun olarak doktor oldu.

YAKLAŞIK 40 YIL SONRA DOKTORLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

SuperHaber’in aldığı bilgilere göre, yıllar önce tıp fakültesini kazanan Nimet Süner’in, evlendikten sonra eğitimine devam edemediği öğrenildi. Doktor olma hayali içinde kalan Süner’in, çıkan aflardan faydalanacak,yaklaşık 40 yıl sonra, tıp fakültesine kayır olarak, azimle de okuyarak doktor parka mezun olduğu ifade edildi.

Nimet Anne 74 yaşında Cerrahpaşa Tıp'tan mezun oldu - Resim : 2

PROFESÖR DOKTOR ŞANSIN TÜZÜN DİPLOMASINI VERDİ

Doktor olarak mezun öğrencilere göre, yaş olarak çok büyük olan Doktor Nimet Süner’e, diplomasını İstanbul Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şansın Tüzün verdi. Tüzün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaşanan ilki, sosyal medya hesabından, ”Yetmiş dört yaşındaki öğrencim Dr. Nimet Süner'e Tıp Diploması vermenin onurunu yaşadım. Dünya tersine dönmüş gibiydi; bu kez çocukları ve torunu onu kep atarken izlemeye gelmişti... Azmin sınırı, başarının yaşı yoktur.” şeklinde yazarak duyurdu.

Nimet Anne 74 yaşında Cerrahpaşa Tıp'tan mezun oldu ile ilgili etiketler cerrahpaşa tıp fakültesi en yaşlı mezun Nimet Süner
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.