Nilüfer: "Help Turkey" kampanyası içime sinmedi ve paylaşmadım!

Günledir devam eden orman yangınlarının söndürülmesi için başlatılan uluslararası yardım kampanyasına tepkiler var.. Pek çok ünlü ismin destek verdiği "Help Turkey" kampanyasına bir isimden itiraz yükseldi.. Ünlü sanatçı Nilüfer, "Türkiye’nin dünyaya karşı böylesine aciz durumda görünmesi benim milli duygularımı yaralıyor." diyerek kampanyaya destek vermeyeceğini açıkladı...

Türkiye'de günlerdir devam eden orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyada #HelpTurkey (Türkiye'ye yardım edin) etiketiyle başlatılan kampanya büyük tartışma yarattı.

Pazar gecesi başlatılan "Küresel Çağrı" kampanyası çerçevesinde sosyal medya kullanıcıları milyonlarca ileti paylaşarak Türkiye'ye itfaiye uçakları gönderilmesini istedi.

"Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum." cümlesiyle başlayan iletide İngilizce olarak, "112 adet yangın nedeniyle mahvolduk, perişan olduk. Durduramadıklarımız (orman yangınları) hala çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu yangınları durdurmak için yeterli yangın söndürme uçağımız yok. 8 insanı, çok sayıda hayvanı ve ormanlarımızı kaybettik. Lütfen bize yardım edin. Acilen uçaklara ihtiyacımız var. Yalnız bir dünyamız var. Küresel çapta sesimizi duyurmaya ihtiyacımız var. Lütfen bu mesajı yayın." ifadeleri yer aldı.

Kampanya çok sayıda ünlü isim Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşarak destek verdi.

TEPKİLER VAR

Diğer yandan, Türkiye'ye uluslararası yardım çağrısı yapılan bu mesaja "Türkiye'nin zayıf gösterilme çabası" gerekçesi ile tepki gösterenler oldu.


O isimlerin öncülüğünü ise ünlü sanatçı Nilüfer yaptı. Sevilen sanatçı, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile "#HelpTurkey (Türkiye'ye yardım edin)" kampanyasına neden destek vermediğini açıkladı.

Nilüfer şu ifadeleri kullandı;

 “Türkiye’nin dünyaya karşı böylesine aciz durumda görünmesi benim milli duygularımı yaralıyor. Benim içime sinmedi ve paylaşmadım. Bunu yapacaksa diplomatik yollarla devlet yapmalıdır.”

Nilüfer: "Help Turkey" kampanyası içime sinmedi ve paylaşmadım!

Nilüfer: "Help Turkey" kampanyası içime sinmedi ve paylaşmadım! ile ilgili etiketler Nilüfer Türkiye yardım help turkey paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.