Nil Burak’ın son hali görenleri şaşırıyor! Nil Burak kimdir, kaç yaşında?

Nil Burak uzun aradan sonra ekranlarda sevilen şarkılarını seslendirdi. 45’lik plakları ile bir döneme damgasını vurmuş olan Nil Burak’ın son hali görenleri şaşırttı. Asıl adı Pembe Nihal Munsif olan Nil Burak kimdir, kaç yaşında haberimizde.

Bir zamanlara plakları ile damgasını vuran Nil Burak uzun aradan sonra ekranlarda sevilen şarkılarını seslendirdi. Görenlerin şok olduğu Nil Burak’ın son halini ve hayatını sizler için derledik. Nil Burak kimdir, kaç yaşında ve hayatına dair birçok detay haberimizde.

Nil Burak kimdir?

Nil Burak’ın babası Kıbrıs'ın en eski sinema işletmecisi ve narenciyecisidir. Annesi ise ev hanımı olan Pembe Nihal Munsif, üç kardeşin en küçüğü olarak 27 Nisan 1948 yılında Kıbrıs'ın Lefke kasabasında dünyaya geldi.

Nil Burak’ın son hali görenleri şaşırıyor! Nil Burak kimdir, kaç yaşında?

Müziğe olan ilgisi ilkokul yıllarına uzanan Nihal Munsif’in müzik kariyeri, Kıbrıs Güzel Sanatlar Derneği'nin korosunda şarkı söyleyerek başladı.

Nil Burak Kıbrıs Amerikan Kız Koleji’nden mezun olduktan sonra dil eğitimi almak üzere İngiltere’ye giden Nihal Munsif, amatör olarak ilk defa Londra Gallipoli Restaurant'ta çıkarak sahneye adım atmıştır.

1975 yılında tatil amacıyla Türkiye'ye gelen Nihal Munsif, arkadaşlarıyla birlikte gittiği İstanbul’un o dönemdeki en önemli gece kulübü olan Playboy’da, gelen davet üzerine sahneye çıkarak şarkı söyledi. Herkesin dikkatini çeken ve çok beğenilen Nihal Munsif’in sahne ismi o gece, Zeki Müren tarafından Nil Burak olarak değiştirildi.

Nil Burak’ın son hali görenleri şaşırıyor! Nil Burak kimdir, kaç yaşında?

Profesyonel ilk sahne deneyimini Playboy'da yapan Nil Burak, daha sonra Maksim Gazinoları’nda çalışmaya başladı.

Başarıya kavuşmuş olan Nil Burak 1985 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'nde Aysel Gürel'in sözünü yazdığı ve Selmi Andak'ın bestelediği "Güneş Bir Kere Doğdu" ile üçüncü olan Nil Burak, aynı şarkı ile 21 Aralık 1985 tarihinde düzenlenen Palermo Müzik Festivali'nde Türkiye'ye birincilik getirdi. "Güneş Bir Kere Doğdu" daha sonra Nil Burak'ın "Oldu Olacak" albümünde yine Uğur Dikmen tarafından yapılan ama bu kez farklı bir düzenleme ile yer aldı.

Nil Burak, daha sonra 1986 İrlanda Cavan Müzik Festivali'nde "En iyi yorumcu", "En iyi aranjman" ve İkincilik ödülleri olmak üzere toplam üç ödül birden aldı.

Nil Burak’ın son hali görenleri şaşırıyor! Nil Burak kimdir, kaç yaşında?

1986 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne bu kez İbo ile birlikte katılan Nil Burak, Selmi Andak bestesi "Yaşa Yaşa" ile üçüncü oldu. Nil Burak, 1986 yazında Altuğ Yücel, Suavi Karaibrahimgil ve Yalçın Menteş ile birlikte Çeşme'de "Şakabare"yi sahneledi.

Nil Burak'ın, Şamil Tokses ile olan beraberliğinden 1987 yılında Cemre Yaz Tokses adında oğlu dünyaya geldi.

Nil Burak’ın son hali görenleri şaşırıyor! Nil Burak kimdir, kaç yaşında? ile ilgili etiketler nil burak kimdir kaç yaşında nerelidir evli mi son hali gerçek adı ne
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.