Nikol Paşinyan istifa etti mi? Dağlık Karabağ'da ne olmuştu?

Reuters’tan geçen son dakika bilgisine göre; Ermenistan ordusu, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifa etmesini istedi. Ermenistan ordusu tarafından yayınlanan muhtırada, genelkurmay başkanı ve tüm kuvvet komutanlarının imzası olduğu bildirildi.

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan'da eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmayı istememişti.

Ermenistan ordusunun açıklamasının ardından bir açıklama yapan Nikol Paşinyan, ülkede bir darbe girişimi yaşandığını söyledi. Paşinyan, darbe girişimine karşı tüm destekçilerini sokağa çıkmaya davet etti. Paşinyan'ın, muhtıranın ardından Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığı açıklandı.

Dağlık Karabağ’da ne olmuştu?

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül'de başlayıp 9 Kasım'da imzalanan ateşkes anlaşmasıyla sona eren altı haftalık savaşta iki taraftan 5 bini aşkın askerin öldüğü açıklanmıştı. Çatışmalarda, her iki taraftan en az 143 sivilin de yaşamını yitirdiği, on binlerce kişinin ise göç etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Nikol Paşinyan istifa etti mi? Dağlık Karabağ'da ne olmuştu? ile ilgili etiketler istifa Ermenistan dağlık karabağ paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.