Nike, sağlık çalışanları için ayakkabı tasarladı!

Dünyanın önde gelen ayakkabı markalarından Nike, sağlık sektöründe çalışan insanlar için 'Air Zoom Pulse' adıyla özel bir ayakkabı tasarladı.

Sağlık sektöründe çalışan insanlara kolaylık sağlamak amacıyla yeni bir ayakkabı tasarlayan Nike, Air Zoom Pulse‘u tanıttı.

Vakitlerinin büyük bir bölümünü hastane, klinik gibi zorlu alanlara geçiren doktorlar, hemşireler gibi medikal çalışanların işleri yalnızca duygusal ve zihinsel yönden değil aynı zamanda fiziksel olarak da çok zorlandığını düşünen dev şirket, medikal alanda çalışan personeller için özel bir ayakkabı üreterek fiziksel zorlukları biraz olsun aşmalarını amaçlıyor.

Nike, sağlık çalışanları için ayakkabı tasarladı!

ABD'nin Portland eyaletindeki OHSU Doernbecher Çocuk Hastanesi’nde çalışmalar yürüten Nike, yaptığı gözlemlerle medikal çalışanların da en az sporcular kadar desteğe ihtiyaç duyduğunu fark etti.

HEMŞİRELER YAKLAŞIK 6-8 KM YÜRÜYOR

Nike söz konusu duruma örnek olarak ise, 12 saatlik bir vardiyada hemşirelerin 6 ile 8 kilometre aralığında yürüdüğünü ve vardiyaları boyunca bir saatten az oturmalarını gösterdi. Şirket, bu fiziksel zorluğu elbette hayati önem taşıyabilecek zihinsel bir sürecin izlediğini belirtti.

Nike, sağlık çalışanları için ayakkabı tasarladı! - Resim : 2

TASARIMI DİKKAT ÇEKİYOR

Nike, elde ettiği bulgulardan ilhamla ürettiği ayakkabısında uzun süre ayakta durmaya ve gerektiğinde ani ve hızlı hareket etmeye uygun bir tasarım sunmaya odaklanmayı hedefliyor.

Air Zoom Pulse’un sade ve şık tasarımının yanında temizlenmesi kolay olmasına da dikkat edilmiş. Ayakkabıdaki fit yastık ve çekiş sistemleri, kauçuk esneyebilir tabanıyla hastane koşullarında ayağı korumak adına organize bir şekilde çalışıyor. Nike ayakkabıyı ayaklar için yumuşak ve rahat bir kucak olarak tanımlamış.

 

Nike, sağlık çalışanları için ayakkabı tasarladı! ile ilgili etiketler ABD sağlık tasarım nike ayakkabı Portland
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.