Nike, NFT satışlarıyla rekor kırdı: 185 milyon dolar!

Dünyanın en değerli hazır giyim markaları arasında üst sıralarda yer alan Nike, NFT alanında da zirveyi kaptı. İlk NFT spor ayakkabısı Cryptokicks’i geçtiğimiz nisan ayında tanıtan Nile, NFT dünyasına 20 bin parçalık koleksiyonla girmişti.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Ünlü ‘Sadece yap’ (Just do It) sloganı ile akıllara kazınan Nike, NFT’lere olan ilginin azalmasına rağmen pastadan hatırı sayılır bir dilimi kaptı.

İkinci çeyrek işlem hacminin yüzde 40 düşmesine ve NFT’lere olan ilginin yavaş yavaş azalmasına rağmen ABD merkezli spor markası Nike’ın, dijital emtia satışları yoluyla dünyanın en çok kazanan markası haline gelerek bir rekor kırdığı ortaya çıktı.

Dune Analytics’in istatistiklerine göre Nike, 185 milyon dolarlık NFT satışı gerçekleştirdi. Dolce&Gabbana, Tiffany, Gucci ve Adidas gibi diğer ünlü markalar da Ethereum blok zincirindeki toplam NFT satışlarında listenin ilk beş markası oldu.

Adidas, 14,4 milyar dolarlık marka değeriyle en büyük spor giyim üreticisi olarak Avrupa’da birinci sıradayken dünyada ikinci sırada yer alıyor. Dünya sıralamasında ise başı Nike çekiyor.

NFT pazarında geçen yılki tartışmalı büyümenin bir sonucu olarak, endüstrinin önde gelen birkaç markası bu alana girmek için oldukça acele etti.

Bu büyük markalar, müşterileriyle daha yakın bir bağlantı geliştirmek için NFT’leri büyük bir potansiyel olarak görüyor.

Nike, ilk NFT spor ayakkabısı Cryptokicks’i geçtiğimiz nisan ayında tanıtmıştı. NFT dünyasına 20 bin parçalık koleksiyonla giren Nike, Takashi Murakami’nin tasarladığı ayakkabıyı 134 bin dolar gibi şaşırtıcı bir fiyata satmıştı.

Non-Fungible.com verileri, NFT satışlarının son 12 ayda düştüğünü gösteriyor. Bu düşüşe rağmen Nike’ın NFT alanındaki başarısı göze çarpıyor.

Geçen yıl 27 Ağustos’ta günlük satışlar 210 bin dolara ulaşırken iki gün sonra yaklaşık 430 milyon dolarla zirveye çıkmıştı.

NIKE, NFT PAZARINDA GÜCÜNÜ YENİDEN KAZANDIRABİLİR Mİ?

Nike’ın güçlü NFT satış rakamlarına rağmen, spor markasının NFT fiyatları ilginç bir şekilde zirveye ulaştığı geçtiğimiz şubat ve nisan aylarından bu yana düştü. Markanın 22 Ağustos itibarıyla piyasa endeksi 23 bin 987 dolar.

Öte yandan, 2021 NFT’ler için başarılı bir yıl olsa bile, kripto yatırımcıları bu yeni trendde bir yıl önceki kadar hevesli görünmüyor.

Nike, NFT satışlarıyla rekor kırdı: 185 milyon dolar! ile ilgili etiketler nike NFT Cryptokicks
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.